Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban este invitat deschis în ALDE: 'aici este locul liberalilor adevărați'

Facebook
Ludovic Orban

Cristian Dima, președintele Consiliului Național al ALDE, îi lansează o invitație deschisă lui Ludovic Orban și susține că îl așteaptă în ALDE, dacă va pierde alegerile la Congresul PNL din 25 septembrie.

”ALDE este un proiect politic deschis tuturor liberalilor din România, inclusiv lui Ludovic Orban, cel care, în trecut, a făcut multe greșeli față de partidul nostru. De la înălțimea funcției de președinte al PNL, Ludovic Orban nu a acordat ALDE respectul cuvenit în mai multe rânduri în trecut. Astăzi presupun că regretă unele decizii pe care le-a luat.

Traiectoria normală a liberalilor este una singură: către ALDE. Pentru că ALDE a rămas singurul partid liberal din România. Ne-am asumat încă de la înființare să păstrăm vie flacăra liberalismului românesc. Asta am făcut inclusiv în cele mai grele momente ale existenței partidului.

De partea cealaltă, PNL, vechiul partid liberal, a început încă din 2014 să renunțe cu totul la valorile și principiile sale fundamentale, cele liberale. Din 2014 și până azi, mai ales după fuziunea cu PDL, vechii liberali au început să cam dispară din PNL. Practic, cei mai înrăiți susținători ai lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe partid.

După Congresul din 25 septembrie liberalii adevărați vor fi tot mai puțini în PNL. Tocmai de aceea consider că aceia dintre vechii liberali care doresc să continue politicile liberale, care își doresc să mențină vie flacăra liberalismului din România, inclusiv Ludovic Orban, își pot găsi locul în ALDE.

Ca liberali am învățat să iertăm și să trecem peste disensiunile pe care le-am avut în trecut. Personal, consider că putem să găsim multe puncte comune chiar și cu Ludovic Orban, cu care mulți dintre colegii din ALDE au fost colegi în PNL. Locul liberalilor adevărați este în ALDE, iar cu cât suntem mai mulți, cu atât suntem mai puternici. Vocea liberalilor din România trebuie să se facă auzită tot mai puternic în continuare!”, scrie Cristian Dima.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.