Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban îl pune la punct pe Florin Cîțu, care a anunțat că pensiile vor fi majorate cu 10%: 'E prematură orice declarație'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu Ludovic Orban Cîțu Orban

Florin Cîțu a anunțat că Guvernul nu va respecta legea pensiilor, în ciuda sumelor record împrumutate în acest an. Ministrul de Finanțe a precizat că punctul de pensie va crește cu doar 10%, nu cu 40%, așa cum scrie în lege. Ministrul a fost pus la punct de șeful său de guvern și de partid, Ludovic Orban, care a declarat că nu se știe, deocamdată, cu cât se vor majora pensiile, dar are certitudinea că ele vor crește.

”Este prematură orice declaraţie pe tema asta. Când vom avea raportul la şase luni privind starea economiei şi starea bugetară care trebuie realizată în conformitatea cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare, de asemenea, când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp, atât prognoza realizată de Comisia de Prognoză, care acţionează în cadrul Guvernului, cât şi prognozele care vor fi realizate de Comisia Europeană, de Banca Mondială, vom lua această decizie. Ca atare, când vom decide ceva vom anunţa public. Ce pot să vă spun e că pensiile vor creşte”, a spus Orban.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

Întrebat dacă Guvernul intenţionează să modifice prin OUG Legea pensiilor, deşi PSD a anunţat că va depune moţiune de cenzură în acest caz, premierul a afirmat: ”Credeţi că vreun proiect de lege înaintat de Guvernul României are vreo şansă să treacă printr-un Parlament dominat de PSD care torpilează orice iniţiativă de dezvoltare economică, care legiferează în paralel cu Guvernul, care ne creează sistematic noi şi noi costuri pentru care nu există financiare şi care parcă trăieşte într-o luma paralelă cu realitatea în care ne găsim noi astăzi, în care din cauza epidemiei nu numai în România, în Europa, în mare parte a lumii epidemia a generat o criză economică care în mod evident a generat o reducere a veniturilor la bugetului statului şi a generat o descreştere economică semnificativă”.

Trebuie precizat că Parlamentul este puterea legislativă, în timp ce Guvernul face parte din puterea executivă.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat joi că PSD va depune moţiune de cenzură dacă Guvernul va modifica legea pensiilor şi punctul de pensie nu va creşte cu 40% aşa cum este prevăzut.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.