Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: Guvernarea PNL va scutura instituțiile de toți habarniștii și analfabeții funcțional. Florin Cîțu nu a exprimat poziția partidului

ludovic orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri pentru STIRIPESURSE că afirmatia vicepresedintelui liberal Florin Citu, potrivit caruia „majoritatea bugetarilor sunt praf la locul de munca”, nu reprezintă poziția partidului. Orban spune că atunci când PNL va ajunge la guvernare va promova o reforma si va „scutura” administrația publică de „toți habarniștii, analfabeții funcțional care au intrat pe ușa din dos cu carnet de partid”.

STIRIPESURSE.RO: - Dl Florin Cîțu a spus că majoritatea bugetarilor sunt praf la locul de muncă. E punctul de vedere al PNL?

LUDOVIC ORBAN: - Punctele de vedere, politicile publice și pozițiile partidului sunt hotărâte în organismele statutare și sunt exprimate public de președintele partidului. E un punct de vedere personal.

- Vă delimitați de el?

- Obiectivul nostru este să refacem autoritatea instituțiilor publice, să readucem competența, meritocrația, dedicația pentru servirea cetățeanului în instituțiile publice, să ne bizuim pe toți funcționarii publici de carieră care își cunosc meseria și își achită cu brio sarcinile din fișa postului și în mod evident, procesul de reformare va cuprinde și o scuturare a instituțiilor publice de toți habarniștii, de toți analfabeții funcțional care au intrat pe ușa din dos cu carnet de partid mai ales în perioada de guvernare PSD-ALDE.

Dar respectăm activitatea oricărui profesor, oricărui medic, oricărui judecător, oricărui polițist, oricărui funcționar public care își face treaba și obiectivul nostru nu este acela de a afecta funcționalitatea instituțiilor publice ci de a aduce oameni de calitate, a ne bizui pe funcționari publici competenți, pentru că implementarea oricărei politici publice de către viitorul Guvern liberal va depinde de refacerea capacității administrative a instituțiilor statului și de punerea instituțiilor statului în slujba cetățeanului și nu în slujba potentaților zilei.

- Sunteți de acord că majoritatea bugetarilor sunt praf la locul de munca?

- Activitatea fiecărui angajat din sectorul public trebuie evaluată în funcție de performanțele, rezultatele și de competența pe care o are fiecare funcționar public. Niciodată nu am pus etichete globale, activiatea fiecărui angajat, orice este el, trebuie evaluată pe baza unor criterii obiective și pe baza nivelului de implicare, a efortului pe care îl depune, a calității serviciului prestat către cetățean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.