Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, ieșire surprinzătoare după termenul de la ÎCCJ. Liderul PNL îl contrazice pe Iohannis pe principiul prezumției de nevinovăție

ludovic orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, nu este de acord cu opinia președintelui Klaus Iohannis potrivit căruia un politician care ajunge în fața justiției nu mai beneficiază de prezumția de nevinovăție. Într-un interviu acordat „Evenimentului zilei”, Ludovic Orban consideră că „prezumția de nevinovăție este fundamentală pentru democrație, este fundamentală pentru respectarea drepturilor și libertăților omului”

„Din punctul meu de vedere, funcționează. Prezumția de nevinovăție este o instituție fundamentală, iar mentalitatea oamenilor trebuie să fie construită de asemenea natură încât chiar să ajungă o instituție fundamentală. Adică, un om până nu este condamnat să nu fie considerat vinovat. La noi, din păcate, s-au făcut excese, care sunt excese provenite tot din zona politicului, în care imediat ce un om se ducea la DNA, automat se aruncau găleți de lături pe el sau începea urmărirea penală, sau era trimis în judecată în diferite faze premergătoare. În ceea ce mă privește, eu cred că această prezumție de nevinovăție este fundamentală pentru democrație, este fundamentală pentru respectarea drepturilor și libertăților omului.”, a declarat Ludovic Orban, întrebat dacă este de acord cu afirmația că prezumția de nevinovăție nu funcționează în politică, pentru politicieni.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.