Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban îi dă lecții lui Klaus Iohannis: 'Florin Cîțu NU mai poate fi propus premier. Dacă ar face-o, ar încălca Constituția'

Administratia Prezidentiala
Orban Iohannis

Ludovic Orban îi transmite lui Klaus Iohannis că nu îl poate nominaliza iar pe Florin Cîțu premier, pentru că ar încălca o decizie a CCR din 2020, care îl viza chiar pe el.

”În primul rând candidatul la funcţia de premier este decis de Consiliul Naţional al PNL. Primul lucru pe care trebuie să îl cunoască domnul Cîţu. Deci candidatul la funcţia de premier este votat în Consiliul Naţional, nu în BPN.

Doi, eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis. În strategia de provocare a alegerilor anticipate, dacă vă aduceţi aminte, după ce căzut Guvernul pe care l-am condus, când ne-am angajat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, preşedintele Iohannis m-a desemnat tot pe mine. Şi atunci PSD a atacat la Curtea Constituţională şi CCR a decis, fără nicio legătură cu litera şi spiritul Constituţiei, că nu poate fi desemnat ca premier un prim-ministru care a căzut în urma unei moţiuni de cenzură. Deci Florin Cîţu, în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament, nu poate fi desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, pentru că există o decizie a CCR. Iar dacă ar face-o, preşedintele ar încălca Constituţia”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Anca Dragu, avertisment pentru Iohannis: 'Sper că nimeni nu va forța atât de mult lucrurile și îl va propune din nou pe Cîțu, să nu ne jucăm cu deciziile CCR' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.