Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban îl pune la punct pe Marian Petrache: 'E o cerere individuală, am urcat PNL în sondaje, e la o diferență de câteva procente de PSD'

Inquam Photos / George Călin
miting pnl izvor

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, referitor la solicitarea liderului filialei liberale Ilfov, Marian Petrache, de convocare a unui Congres extraordinar al partidului, că opinia acestuia este individuală și nu este împărtășită de restul colegilor.

"PNL a avut un Congres în urmă cu un an, la acest Congres a fost aleasă o conducere, la acest congres a fost adoptată o moţiune care este programul politic al partidului, conform statutului, această cerere este o cerere individuală a unui coleg de-al meu, care nu este împărtăşită de colegii mei. Pe sondajele de opinie din ianuarie 2017 PSD avea 54-55% în timp ce PNL avea 16-17%, astăzi între PNL şi PSD este o diferenţă de câteva procente, acest lucru se datorează în cea mai mare parte conducerii legitim alese la congres. Suntem împreună de 4 ani, PNL este un partid format din membrii PNL, în ceea ce mă priveşte pe mine şi conducerea partidului, am tratat toţi membrii la fel, nu a existat niciun fel de discriminare între PNL şi această atitudine va fi o constantă a actualei conduceri, partidul este unul singur", a afirmat, luni, liderul liberal Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL de luni.

Citește și: Radu Banciu s-a DEZLĂNŢUIT: Pe cine vede şef la DNA în locul lui Kovesi – Tudorel Toader şi Liviu Dragnea, DESFIINŢAŢI

Președintele PNL Ilfov, Marian Petrache a solicitat luni, în BEx, ca la Consiliul Național din 4 august să fie convocat Congresul extraordinar, astfel încât cei care l-au ales pe Ludovic Orban la șefia partidului să își reafirme sprijinul față de acesta. Cererea lui Petrache nu a fost supusă la vot.

"Pentru clarificarea doctrinală (am cerut Congres-n.r). Au fost o grămadă de fuziuni şi trebuie ca fiecare membru al PNL să se simtă ca acasă, să nu se simtă nimeni exclus pentru că nimeni nu e exclus din PNL şi să nu mai aibă loc întâlniri de acest fel. PNL are astăzi o oportunitate extraordinară faţă de publicul de pe dreapta, trebuie doar să îi ofere, nu poate să primească fără să ofere ceva. Nu eu hotărăsc dacă e Ludovic Orban în frunte sau e altcineva, în partid sunt foarte mulţi oameni care au acest drept să voteze. Au spus că avem Consiliu Naţional şi decizia o iau membrii în Consiliul Naţional, dacă vor să facă Congres bine, dacă nu, asta e. Sper ă nu rămânem mereu la discuţiile de la colţuri, îmi doresc din tot sufetul şi să ne orientăm cu faţa spre publicul nostru", a afirmat Marian Petrache, după şedinţa Biroul Executiv al PNL.

Citește și: Anunț important făcut de Banca Mondială: Care vor fi cele mai dezvoltate orașe ale României

Președintele PNL a mai spus că nu a cerut să fie supusă la vot solicitarea sa de a fi convocat un Congres, dar că cei care l-au susținut și l-au ales pentru funcția de președinte al PNL și care sunt în proporție de 80% ar trebui să își reafirme sprijinul într-un nou Congres extraordinar.

"Nu am cerut vot, nu a fost supusă la vot. Am spus un punct de vedere în interior, nu pot să dezbat problemele interne ale partidului, nu e corect. Eu cred şi sunt convins că sunteţi de acord cu mine, boală lungă, moarte sigură, sunt voci în partid, Ludovic Orban a fost ales cu 80% din cei care au participat la acel Congres. În mod normal cei care l-au susţinut trebuie să îşi reafirme sprijinul faţă de Ludovic Orban, pentru că, dacă erau aşa de corecţi nu avea loc acea întâlnire. Dacă vă uitaţi la activitatea mea, niciodată nu o să vedeţi ceva contrar PNL, mă doare când văd dispute în spaţiul public care nu au nicio legătură cu ceea ce ar fi trebuit să facem. Partidul ar trebui să se uite spre cei care îi dau votul, nu în interiorul lui", a adăugat liderul liberal de la Ilfov.

Citește și: Veste MARE pentru mamele care se întorc mai repede la muncă: Anunţul de ULTIMĂ ORĂ al autorităţilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.