DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ludovic Orban îl UMILEȘTE pe Alin Nica: TOȚI membrii excluși din PNL Timiș pot VOTA și candida la alegeri

Facebook
Ludovic Orban

Liderul PNL Ludovic Orban marchează decisiv în cursa pentru șefia PNL Timișoara. După ce sute de membri au taberei care îl susțină, condusă de Raul Ambruș, care de altfel și candidează la șefia filialei municipale, au fost excluși, Orban a dat o dispoziție prin care i-a repus în drepturi. Practic, prin această decizie, Orban se asigură că noul șef al PNL Timișoara va fi Raul Ambruș, care a câștigat și la precedenta rundă de alegeri competiția cu Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei și fiul lui Valeriu Tabără.

Citește și: Nicolae Robu, după ce Ludovic Orban a numit STALINISTE epurările din PNL: 'Eu m-am paralelizat de PNL. Mă doare să văd unde a ajuns PNL'

„Preşedintele Partidului Nţaional Liberal, dl Ludovic Orban, având în vedere situaţia intervenită la nivelul organizaţiei municipale PNL Timişoara privind desfăşurarea de alegeri ale organelor proprii de conducere, în data de 31.07.2021, încălcarea prevederilor art.24, litera d) din Statutul PNL, referitoare la exercitarea dreptului de vot la alegerile din cadrul oragnizaţiei PNL Timişoara, faţă de un număr important de membri PNL care fac dovada înscrierii în Registraul Naţional de Evidenţă al Membrilor PNL, şi care au achitat la zi toate tipurile de cotizaţii, ţinând cont de

Decizia COCON, nr 4/2021

Decizia COCON nr 12/2021

Răspunsul din data de 22 iulie a.c. emis de SC Economic Data Sysitem SRL, care gestionează baza de date ce constituie registrul „MyPNL”.

În temeiul art 93 din Statutul PNL (Preşedintele PNL este garantul respectării şi aplicării Statutului PNL), art 84, pct 1, lit a) şi b) din Statul PNL (Preşedintele PNL garantează aplicarea statutului; Preşedintele PNL emite dispoziţii pentru ducerea la îndeplinire a hotărârilor CN, BPN, BEX) emite următoarea

Dispoziţie

Art. 1. La întocmirea convocatorului în vederea desfăşurării alegerilor din cadrul PNL municipiul Timişoara din data de 31.07.2021 se va ţine cont de extrasul din Registrul Naţional de Evidenţă al Membrilor PNL, pus la dispoziţie de SC Economic Data System SRL, care evideţiază situaţia membrilor PNL la dat de 31 decembrie 2020 care pot să-şi exercite dreptul de vot în cadrul procedurilor de alegeri din anul 2021 (prezentată la anexa ataşată).

Art. 2 Orice membru PNL, care are achitate cotizaţiile la zi şi a fost exclus de pe convocator, trebuie să fie reintrodus pentru a i se permite dreptul statutar de a vota şi de a candida.

Art. 3. În conformitate cu prevederile art. 24, punctul 2, orice limitare a dreptului de a alege şi de a fi ales este interzisă şi atrage răspunderea disciplinară a persoanelor vinovate. În consecinţă, neincluderea pe convocator a membrilor PNL care au drept de vot constituie o abatere disciplinară, viciază procesul de alegeri şi poate duce la analare acestora.

În virtutea obligaţiilor statutare care îmi revin, în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, vă învederez faptul că îmi rezerv dreptul de a acţiona pentru repunerea în drept a situaţiei de la nivelul organizaţiei municipale PNL Timişoara, în ipoteza în care organizarea şi desfăşurarea procesului de alegeri se va realiza cu încălcarea prevederilor Statului PNL”, se arată în documentul trimsi de Orban lui Nica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.