Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban intervine în conflictul dintre PSD și ALDE privind alegerea primarilor în două tururi: Parlamentarii să sprijine proiectul PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a invitat luni pe parlamentarii de la alte partide să sprijine proiectul depus de PNL în Parlament pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi, ”care conferă cu adevărat legitimitate primarilor”.

”Există proiectul de lege care este depus de PNL, care, din păcate, a primit aviz negativ în Comisia de administrație și Comisia juridică. Vom solicita - am mandatat grupul de la Cameră (Camera Deputaților - n.r.) să solicite în plen retrimiterea la comisie în încercarea de obținere a unui raport favorabil, astfel încât să putem să revenim la acest sistem de alegere, care conferă cu adevărat legitimitate primarilor. Ne-am bucura ca orice fel de parlamentar, indiferent din ce formațiune politică este, să sprijine acest proiect de lege inițiat de PNL”, a declarat Ludovic Orban, conform Mediafax.

S-A AFLAT: Unde este internat Liviu Dragnea şi care este, de fapt, starea liderului PSD

El a mai spus că parlamentarii ALDE au votat împotriva revenirii la alegerea primarilor în două tururi.

”Îi așteptăm să se țină de cuvânt, pentru că la Senat nu au respectat o declarație dată de un lider important al ALDE și au votat împotrivă”, a mai spus liderul PNL.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că alegerea primarilor în două tururi este un sistem mai democratic și că este necesară o discuție mai amplă pentru modificarea legislației în acest sens, la care să participe toate partidele parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.