Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban intervine în scandalul privind mutarea ambasadei României la Ierusalim: 'Somăm Guvernul să renunţe'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că o decizie cu privire la mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim nu poate fi luată decât de preşedintele ţării şi a somat Guvernul să renunţe la orice demers instituţional în această direcţie.

"Am urmărit cu stupoare declaraţiile lui Dragnea de ieri seară de la o emisiune de televiziune şi anunţul făcut de acesta privitor la memorandumul adoptat de Guvern privitor la mutarea ambasadei României în Ierusalim. Precizez că Dragnea nu are nicio calitate în materie de politică externă a statului român şi că nu mi se pare normal ca un lider de partid, chiar dacă este partid de guvernare, să facă anunţuri care privesc politica externă a statului, să influenţeze decizii privitoare la politica externă a României. Guvernul a greşit grav dacă a adoptat acest memorandum. Prin această decizie dă cu piciorul unui efort constant de peste 30 de ani de politică externă a statului român în zonă şi încalcă grav Constituţia României. (...) O astfel de decizie nu poate fi luată decât de preşedintele României. (...) Somăm Guvernul să renunţe la orice demers instituţional în această direcţie", a spus Orban într-o conferinţă de presă. 

Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim, a anunţat joi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Vezi și: Greşeala pe care mulţi o comit: De ce nu trebuie să dormi NICIODATĂ pe canapea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.