Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: Interzicerea cumulului pensiei cu salariul, în corectarea OUG 114, o SFIDARE pentru CCR

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat, duminică, faptul că introducerea în Legea de corectare a OUG 114 a unor prevederi ce vizează interzicerea cumulului pensiei cu salariul de stat și interzicerea detașărilor din privat ar fi fost o sfidare la adresa Curții Constituționale a României (CCR), conform Mediafax.

Citește și: După ce a descoperit că românii sunt LENEȘI, ministrul Muncii anunță RESETAREA ANOFM: A fost o perioadă de congrese

„Legea de corectare a Ordonanței 114 a avut foarte multe elemente care au pus bazele Legii Bugetului de stat și Legii Bugetului asigurărilor sociale. Și atunci, ei ne-au atacat la CCR Legea de corectare a OUG 114 și nu puteam executa bugetul, care intra în vigoare la 6 ianuarie, fără să avem reglementările care puneau bazele bugetului. De exemplu, interzicerea detașărilor din privat, cumulul pensiilor cu salariul, care a fost atacată pe fond în Legea de corectare a OUG 114. De aia nu se regăsește în lege, pentru că nu ne-am permis să introducem în Ordonanță de Urgență un text care este supus controlului constituțional, ar fi fost o sfidare asupra Curții Constituționale și chiar o chestiune care nu poate fi acceptată în cadrul normelor democratice”, a declarat Ludovic Orban, duminică, într-un interviu acordat Hotnews.ro.

Guvernul a adoptat, pe 6 ianuarie, o ordonanță de urgență pentru modificarea OUG 114/2018, în contextul în care proiectul pe care și-a asumat răspunderea a fost atacat la CCR. Ordonanța nu include, însă, prevederea referitoare la interzicerea cumului pensiei cu veniturile de la stat , fiind atacată la CCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.