Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban anunţă 'selecţie serioasă': 'Nu poţi să trimiţi pe oricine la nivelul Parlamentului European'

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban pg

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că este nevoie de o selecţie serioasă a candidaţilor pentru Parlamentul European, criteriile de desemnare a liberalilor care se vor afla pe listă la alegerile de anul viitor urmând să fie stabilite în luna iunie, anunță Agerpres.

"Vom adopta o hotărâre în Consiliul Naţional din iunie, care va stabili calendarul, procedura, criteriile de desemnare. Alcătuirea listei pentru Parlamentul European este un proces mai delicat, un proces mult mai laborios, pentru că nu poţi să trimiţi pe oricine la nivelul Parlamentului European. Dincolo de asta, va trebui să facem o selecţie extrem de serioasă, astfel încât să trimitem în Parlamentul European ambasadori reali ai României, care să se bată pentru interesele României, care să aibă capacitatea, prin competenţa pe care o au, prin modul în care se relaţionează cu partenerii din celelalte ţări europene, să influenţeze deciziile în favoarea României", a declarat Orban joi, într-o conferinţă de presă organizată la Vila Florica de la Ştefăneşti.

El a adăugat că PNL nu va intra în nicio alianţă în perspectiva alegerilor europarlamentare din 2019, la care va participa cu o listă proprie de candidaţi.

"Noi suntem membrii ai Partidului Popular European. PNL este partenerul celor mai importante formaţiuni din cadrul Partidului Popular European. Nu ştiu alţii pe unde sunt, dar ceea ce pot să vă spun cu precizie este că vocea care se aude cel mai puternic la Bruxelles este vocea PNL şi, dacă există o forţă politică în România care are capacitatea să influenţeze deciziile la nivel european în favoarea României, această forţă este PNL", a precizat liderul liberal.

Ludovic Orban a participat la manifestările organizate la Vila Florica de la Ştefăneşti, fostul domeniul al familiei Brătianu, cu ocazia împlinirii a 143 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.