Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, la inaugurarea unui ciot de șantier: 'Această Autostradă de Centură este vitală pentru București'

Facebook
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a participat marți, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la deschiderea oficială a lucrărilor pentru Autostrada de Centură Bucureşti (A0), Sector Sud, Lotul 2, Vidra – Bragadiru, Secţiunea km 69+000-70+700.

„Indicii de trafic arată că traficul pe Centura Bucureștiului este un trafic extrem de aglomerat de peste 20 de mii de mijloace de transport zilnic. Necesitatea unei autostrăzi deja se impune de la un trafic de peste 16 mii de mijloace de transport zilnic. Această Autostradă de Centură este vitală pentru București”, a spus Ludovic Orban.

Declarație misterioasă a lui Donald Trump - Va grația o persoană foarte importantă

El a spus că foarte mulți șoferi preferă să tranziteze Capitala în loc să o ocolească.

„Este bine că lucrările încep. Suntem în progres de la preluarea guvernării. Dacă ne mai lasă unii cu contestațiile, care boicotează gratuit, vom semna toate contractele pe cele patru tronsoane de nord și că vom începe lucrările pe cele trei tronsoane de sud”, mai spune premierul.

De asemenea, ministrul Transporturilor a detaliat stadiul în care se află celelalte loturi ale Centurii de Sud a Capitalei.

"Pe scurt, autostrada de sud, Centura de Sud a Municipiului Bucureşti, cu cele 3 loturi, 52 de kilometri, telegrafic se prezintă în felul următor: Lotul 1 - 16,9 kilometri, suntem în termenii contractuali pentru realizarea proiectului tehnic, până la sfârşitul lunii septembrie vom primi proiectul tehnic, estimăm că vom da ordinul de începere pentru cei 16,9 kilometri pe data de 5 octombrie, în orice caz în prima parte a lunii octombrie. Lotul 2, cu cei 16,3 kilometri unde suntem astăzi: proiectul tehnic este finalizat pentru întreg tronsonul, avem hotărârea de Guvern privind exproprierile emisă pe 14 august. (...) Lotul 3, cu cei 17,9 kilometri: aici, cum spuneam, din păcate termenul de depunere a proiectului tehnic a expirat, motiv pentru care antreprenorul a fost deja penalizat, sper să-şi revină şi să reintre în ritmul normal pe care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere îl impune", a afirmat Lucian Bode.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.