Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban lămurește disputa dintre Marcel Vela și Raed Arafat, în privința locurilor de la ATI: 'Nu s-au CONTRAZIS'

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Premiserul Ludovic Orban a vorbit, luni seara, la Digi 24, des situația epidemiei de coronavirus, dar și despre discputa dintre ministrul Marcel Vela și raed Arafat, cu privire la locurile libere de la ATI.

"Dacă se demonstrează că o persoană care a fost diagnosticată iese din izolare și infectează pe altcineva, e infracțiune.

Noi suntem de la 14 zile de la decizia CCR și autoritățile nu au mai avut pârghii pentru a impune deciziile în cazul unei epidemii.

Am încercat să comunicăm, să dăm mesaje. Mulți care au vrut să se externeze, nu s-au mai externat. De exemplu, o familie a ieșit de la Spitalul Militar Ana Aslan, au mers acasă și și-au infectat copiii și părinții. Iar părinții au ajuns la Terapie Intensivă. Este o chestiune de responsabilitate personală.

În Senat PSD are 50 la sută plus unul din senatori. Au negociat colegii mei din Comisia Juridică. Nu mai contează, bine că s-a adoptat legea. De mâine avem bază legală.

Citește și: Scenariu: Reintrare în stare de urgență pe 1-3 august (studiu)

Nu s-au contrazis, Domnul ministru Vela l-a chemat pe Raed Arafat să spună de locurile din ATI. În spitalele dedicate COVID există 840 de locuri. Nu e vorba doar de locuri, trebuie să ai și cadre medicale.

Ca urmare a adoptării legii, avem posibilitatea să și detașăm. În legea 55, detațarea nu s-a permis decât cu acordul persoanei și s-a blocat complet detașările.

Am discutat la Matei Balș. Există posibilitatea pentru 20 de paturi de ATI, dar trebuie personal", a spus premierul Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.