Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban lansează NOI ATACURI la adresa CCR: 'Nu le-a plăcut răspunderea, dăm ordonanță de urgență. Să vedem ce o să zică'

ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a spus, miercuri, în Parlament, referitor la hotărârea CCR de a admite sesizarea PSD de neconstituționalitate a asumării pe OUG51, că prin decizia Curții se adoptă poziția PSD „care-și dorește ca copii noștri să nu mai ajungă la școală”. Acesta a zis ironic „așa Curte, așa decizie”.

Seara, la Realitatea PLUS, premierul a lansat noi atacuri la adresa CCR.

Citește și: O nouă lovitură încasată în plin de Liviu Dragnea

”OUG 51 a lăsat copiii fără posibilitatea de a li se plăti transportul la școală și au fost în imposibilitatea de a se duce la școală. Adică, OUG 51 nu are nicio problemă, dar are legea noastră, prin care încercăm să corectăm. Sincer, nu înțeleg. Procedura asumării răspunderii e prevăzută în Constituție. E constituțional ce facem noi. Era o problemă care trebuia soluționată, nu puteam să stau pasiv să văd copiii că nu se pot duce la școală. Aștept motivarea și o să emitem OUG.

În privinţa Ordonanţei 51 (...) eu nu stau să aştept acum să văd scrupulele constituţionale când sunt probleme de rezolvat. Eu o spun de acum, a fost declarată neconstituţională, aştept motivarea, emitem ordonanţă de urgenţă ca să rezolvăm problemele generate de Ordonanţa de Urgenţă 51. Pentru că, nu s-au uitat să vadă, oare Ordonanţa 51 era constituţională, exista temei de urgenţă pentru adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 51? Nu a existat niciun control de constituţionalitate pe Ordonanţa 51, iar noi care venim să îndreptăm efecte negative clare, precise, pe care le ştie toată lumea, printr-o angajare de răspundere, constatând că în Parlament nu se corectează Ordonanţa 51, este neconstituţională angajarea noastră de răspundere? Eu nu cred că este neconstituţională voinţa unui Guvern de a rezolva problemele oamenilor.

Citește și: #Rezist, solicitare către Klaus Iohannis: Vă transmitem această scrisoare pentru a vă semnala o mare nedreptate pe care Guvernul României o face

Nu le-a plăcut răspunderea, dăm ordonanță de urgență. Să vedem ce o să zică? Așteptăm motivarea, să vedem și pe legile electorale. Am venit în întâmpinarea unei voințe clare a oamenilor. Nici măcar nu au studiat situația respectivă.”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a amenințat CCR că dacă va decide că angajarea răspunderii parlamentare va fi declarată neconstituțională, guvernul va apela la ceea ce a jurat să nu facă: va emite Ordonanțe de Urgență.

Citește și: Sute de români rămân pe drumuri! O fabrică de tradiție se închide! Val de concedieri pe final de ianuarie

”Dacă angajarea răspunderii e neconstituțională, apelăm la ordonanțe de urgență.”, a adăugat Orban.

Curtea a admis sesizarea PSD, "pentru că nu sunt îndeplinite cele patru condiţii stabilite prin decizii ale forului constituţional pentru utilizarea asumării răspunderii şi s-a avut în vedere că erau legi în Parlament, pe acest subiect, în faza de finalizare".

Citește și: Oficial! Anunțul care îi provoacă fiori Guvernului Orban! PSD demarează procedura .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.