Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban îi mai dă un 'croșeu' lui Florin Cîțu, după ce milioane de măști au rămas nedistribuite: 'E mare problemă să treci şi stare de alertă?'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu Ludovic Orban Cîțu Orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că cele peste 11 milioane de măşti achiziţionate în perioada stării de urgenţă şi care nu au fost distribuite trebuie să ajungă la persoanele defavorizate. El l-a atacat, fără a-l numi, și pe Florin Cîțu, care trebuia să modifice o OUG și nu a făcut-o.

Orban a menţionat că este "o chestiune de bunăvoinţă" ca Ordonanţa de urgenţă pe baza căreia s-au făcut aceste achiziţii în starea de urgenţă să fie modificată şi să se permită distribuirea în starea de alertă, scrie agerpres.ro.

Citește și: VIDEO - Ludovic Orban o ironizează pe Viorica Dăncilă după numirea de la BNR: 'O recomandă vocea și talentul'

"Măştile trebuie distribuite la persoanele defavorizate.(...) E mare problemă să treci (în OUG -n.r.) şi stare de alertă? Este o chestiune de bunăvoinţă. Scopul era ca măştile să ajungă la aceste persoane defavorizate", a adăugat Orban.

El a spus că aceste măşti nu au fost distribuite la timp, deoarece unele autorităţi locale "au torpilat acest proces".

Citește și: Ludovic Orban îi transmite fățiș lui Florin Cîțu că nu are șanse să câștige șefia PNL: 'Eu cunosc personal toți primarii și consilierii' / VIDEO

"De ce în foarte multe localităţi s-au distribuit spre cei care aveau nevoie şi în alte localităţi nu s-au distribuit? Dacă ne uităm, vedem că unii au torpilat acest proces de distribuire, pentru că prefecturile sau DSP-urile nu aveau capacitatea să le distribuie până la casele a două milioane de cetăţeni. A trebuit să apelăm la autorităţile locale. În unele localităţi primăriile au fost serioase şi le-au distribuit, în alte localităţi - nu", a adăugat Ludovic Orban.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.78/2020 privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, autorităţilor publice locale a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ teritoriale, precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, se află în dezbaterea Comisiei pentru sănătate, în vederea întocmirii unui raport suplimentar.

Citește și: VIDEO - Ludovic Orban vorbește despre discuțiile aprinse pe tema legilor justiției: 'Numirea procurorilor șefi e în discuție'

Preşedintele Comisiei pentru sănătate, deputatul PNL Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, a afirmat marţi că autorităţile locale trebuie să răspundă în legătură cu 11 milioane de măşti achiziţionate în perioada stării de urgenţă pentru persoanele defavorizate şi care nu au fost distribuite şi stau în depozite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.