Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, mesaj TRANȘANT pentru medici: 'Să-și facă datoria. Să trateze toți pacienții, este misiunea pe care și-au asumat-o'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban

Ludovic Orban a transmis, în direct la Digi24, un mesaj clar către toți medicii din țară, dar și către tot personalul medical care luptă cu noul coronavirus.

"Să-și facă datoria. Noi ne străduim pentru a asigura echipamentele de protecție. Faptul că au apărut penurii se datorează unei conjuncturi internaționale, dar suntem prezenți și uzăm de toate pârghiile pe care le avem la dispoziție

Să trateze toți pacienții. Noi am restrâns numărul de internări, să aplice toate procedurile care sunt reglementate de OMS, cât și de DSP.

Citește și: Producătorii de medicamente: Rugăm populația să renunțe la obiceiul de a stoca medicamente, oricare ar fi acestea .

Trebuie un triaj și o tratare diferențiată. Am pus la dispoziția spitalelor acele corutir pentru ca triajul să fie în aer liber.

Să știe că nu numai în România au apărut aceste goluri în aprovizionare. în foarte multe țări nu s-a asigura echiparea corespunzătoare.

Nu este numai obligația statului să facă achiziții, ci si a spitalelor, a managerilor de spitale. Trebuie să facem un efort conjugat ca să fie un risc minim pentru personalul medical

Este misiunea pe care și-au asumat-o. Să se gândească la sănătatea și viața românilor care au nevoie de toți medicii", a spus Ludovic Orban.

Citește și: Ministrul Finanțelor: ‘Să știți că avem timp de reforme. Bineînțeles, că aparatul public este ineficient’

Întrebat dacă va lua măsuri împotriva medicilor care părăsesc spitalele, premiserul a declarat: "Am văzut declarații de înfierare a cadrelor medicale. Vom gândi totuși ceva pentru a asigura permanența în spitale dacă sunt cazuri de demisii.

Am dispus prin Ordonanță Militară să ofere posibilitatea cadrelor medicale de a se putea odihni între orele de muncă în spații de cazare plătite de DSP-uri pentru a nu-și pune în pericol familiile.

Căutăm soluții pentru a compensa printr-o bonificație riscul pe care și-l asumă medici care luptă cu coronavirusul".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.