Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Mi s-ar părea corect ca UDMR să se abţină de a mai fi alături de socialişti. PSD şi ALDE sunt de fapt paria familiilor lor politice'

Inquam Photos
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi-a exprimat speranţa, marţi, ca UDMR să nu mai fie alături de PSD şi ALDE - "paria familiilor lor politice" - şi să susţină moţiunea de cenzură care va fi depusă de parlamentarii Opoziţiei.

"Domnul preşedinte al UDMR a fost prezent alături de mine, la Hamburg, la Congresul CDU. Garanţiile nu le putem da, vom vedea foarte clar care va fi poziţia fiecărui partid din structura parlamentară. Ce încercăm noi să facem este să îi convingem de justeţea moţiunii de cenzură, de necesitatea absolută ca România să aibă parte de un guvern normal, format din oameni competenţi, format din oameni care să aibă capacitatea să gestioneze domeniile aferente ministerelor şi mai ales să aibă capacitatea să gestioneze toate dosarele Uniunii Europene pe care le vom prelua odată cu preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Aşteptăm poziţionarea lor. Mi s-ar părea corect ca UDMR, care este partenerul nostru în Partidul Popular European, să se abţină de a mai fi alături de socialişti şi de ALDE, cu atât mai mult cu cât PSD şi ALDE sunt de fapt paria familiilor lor politice şi, în mod evident, care calcă în picioare orice principiu care stă la baza funcţionării UE. Şi în electoratul care a votat UDMR există o nemulţumire profundă faţă de acest guvern şi aproape o lipsă totală de încredere în liderul PSD, Liviu Dragnea", a declarat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

CITEȘTE ȘI: Trucuri pentru a scăpa de obiceiul de mânca ÎNAINTE DE CULCARE

El a dat asigurări că toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi în sală şi vor vota moţiunea de cenzură, scrie agerpres.ro.

"Şi am încredere că toţi parlamentarii din Opoziţie fac aşa ceva. De asemenea, parlamentarii din zona majorităţii guvernamentale care înţeleg foarte bine că România nu se poate face de râs cu un astfel de guvern în faţa întregii Uniuni Europene", a adăugat Orban.

În ceea ce îl priveşte pe liderul Pro România, Victor Ponta, preşedintele PNL a arătat că nu doreşte să răspundă unor "declaraţii neamicale" ale acestuia, "care nu îşi au rostul".

"Cred că toţi cei care sunt conştienţi că domnia lui Liviu Dragnea trebuie să înceteze vor susţine această moţiune de cenzură", a completat liderul PNL.

Întrebat dacă are un nume de premier, Ludovic Orban a susţinut că "tocmai asta i s-a reproşat de unii - că a avansat propunerea de premier". El a adăugat că, dacă moţiunea de cenzură va trece, negocierile pe marginea unui nou guvern vor avea loc constituţional, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele României.

"PNL este pregătit în orice moment să îşi asume guvernarea. (...) Am luat decizia în Consiliul Naţional, avem şi propunere de preşedinte şi propunere de premier. Interesul nostru fundamental este însă de a ne concentra pe a pune punct acestei guvernări care face un rău imens României. (...) Nu are rost să vindem pielea ursului din pădure. Viitoarea formulă de guvernare se va stabili constituţional în negocierile de la Palatul Cotroceni", a precizat liderul liberalilor.

CITEȘTE ȘI: Probleme cu routerul wireless? De ce e bine să-l scoţi periodic din priză câte 10 secunde .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.