Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, noi atacuri la PSD: La Senat există un grup ultras al PSD, fără rațiune și bun simț. Nu ar fi rău pentru România ca PSD să dispară din Parlament

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban Parlament

Ludovic Orban a vorbit, marți seara, despre ziua de miercuri din Senat, unde va avea loc dezbaterea și votul pe OUG privind organizarea alegerilor anticipate. Liderul PNL nu își pune mari speranțe, pentru că PSD are majoritate, deși Pro România și ALDE, alături de UDMR, au declarat și ele că nu sunt de acord cu modificarea legislației electorale înainte de alegeri.

Așa cum Marcel Vela a spus că ar fi bine ca PSD să dispară din Parlament, și premierul demis repropus de Klaus Iohannis împărtășește aceeași idee.

Citește și: Tribunalul București a hotărât ce se întâmplă cu dosarul lui Liviu Dragnea

”Să fie foarte clar că există o procedură de dezbatere și adoptare, deocamdată este în comisia juridică de la Senat și e foarte clar că la Senat există un grup ultras al PSD care nu mai are nicio urmă de rațiune și de bun simț, care dă votul orbește, fără să analizeze actele normative. OUG privind alegerile parlamentare este o ordonanță care aduce foarte multe îmbunătățiri procesului electoral, care întărește drepturile cetățenilor, care permite o reprezentare corectă a Disporei, conforme cu numărul celor care votează, numărul cetățenilor români cu drept de vot care muncesc în străinătate înregistrați.

Este o ordonanță care permite extinderea procedurilor de la prezidențiale care au permis românilor din Diasporă să își exprime votul fără niciun fel de constrângere și la alegerile parlamentare și care, de asemenea, reglementează situația alegerilor anticipate care nu era reglementată în legea adoptată în 2015.

Citește și: Lovitură pentru PSD! CCR întoarce Ordonanța de Urgență a Guvernului Dăncilă

Să respingem în absurd fără niciun fel de explicații o reglementare de care e nevoie, o reglementare indispensabilă pentru asigurarea procesului electoral în bune condiții în cazul alegerilor anticipate arată o lipsă totală de rațiune.

Există riscul ca dacă nu se adoptă această ordonanță să nu se poată respecta termenul constituțional de 90 de zile, termen obligatoriu impus de Constituție pentru organizarea alegerilor din momentul în care președintele dizolvă Parlamentul.

Nu ar fi rău pentru România ca PSD să dispară din Parlament, dar cetățenii vor decide. ”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Ultimă oră! Un alt ministru a primit aviz negativ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.