Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban nu s-a înțeles cu reprezentanții CSM: 'Nu există nicio concluzie. Vom analiza cerințele'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Ludovic Orban a afirmat, joi, că nu a ajuns la o concluzie după discuțiile purtate cu reprezentanții CSM pe tema pensiilor speciale. Premierul susține că va analiza cerințele magistraților privind stabilirea unei forme speciale de pensionare și va lua o decizie.

„Nu există nicio concluzie. Am ascultat toate punctele de vedere exprimate de reprezentanții CSM, perspectiva constituțională, argumentele pentru stabilirea unei forme speciale de pensionare, urmează să analizăm și să luăm o decizie”, a spus Ludovic Orban, înainte de a participa la evenimentul organizat de Camera de Comerț.

Citește și: Preţul unui metal, folosit pentru a reduce emisiile poluante ale vehiculelor, a crescut cu 40% în trei săptămâni

Șeful Executivului a avut joi, de la ora 11:00, o întrevedere cu reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la Palatul Victoria. Discuțiile au vizat pensiile de serviciu ale magistraților.

Întâlnirea a avut loc între președintele CSM, Nicoleta Țînț, vicepreședintele Consiliului, Tatiana Toader, și premierul României, Ludovic Orban.

Citește și: Companiile au închiriat anul trecut în București aproape 390.000 metri pătrați de spații de birouri, cel mai mare nivel din ultimii 9 ani

Judecătorii, procurorii și personalul auxiliar din justiție au demarat ample acțiuni de protest din cauza posibilității eliminării pensiilor de serviciu.

În data de 28 ianuarie, Parlamentul va analiza posibilitatea abrogării pensiilor de serviciu în cazul magistraților și grefierilor. Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale.

Citește și: Energia eoliană asigură peste 27% din producția națională de electricitate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.