Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban NU SE CLATINĂ nici după sesizarea la CCR: NU e necesar cvorumul la citirea moțiunii

Facebook
Ludovic Orban

Liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, spune că citirea și votul pe moțiune nu pot fi tergiversate la nesfârșit chiar dacă tabăra Cîțu a sesizat CCR privind un posibil conflict juridic între Guvern și Parlament.

Citește și: Florin Cîțu o spune clar, avertisment pentru Orban: 'PNL nu face guvern cu PSD. Cine face demersuri împotriva propriului guvern se va supune consecințelor'

"Nu sunt la curent cu astfel de propuneri. Moțiunea nu poate fi amânată până la calendele grecești. Constituția dă termen maxim de cinci zile. Decizia CCR invocă celeritatea în dezbatere și supunere la vot. Constituția și deciziia CCR se aplică și dacă există precedente anterioare și ulterioare. Sub nicio formă, pentru Florin Cîțu nu ar fi un câștig amânarea  moțiunii până după Congres. Acolo votul se dă pe fiecare candidat. Eu sunt în calitate de președinte al Camerei, mă ghidez după Constituție și după principiile statului de drept. Dacă nu e cvorum, ședința nu se poate desfășura. Nu e nevoie de cvorum la citirea moțiunii, e necesar cvorumul numai la ședințe la care se adoptă legi", a declarat Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.