Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban o trage de mânecă pe Viorica Dăncilă: 'Ministrul mincinos și fanfaron al Finanțelor Publice, Orlando Teodorovici, fură din banii companiilor'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Ludovic Orban îi cere premierului Viorica Dăncilă să solicite ministrului Finanțelor Publice să achite imediat datoriile statului către companii, susținând că Eugen Teodorovici sechestrează banii companiilor private și amână intenționat să le dea banii înapoi din TVA.

"Ministrul mincinos și fanfaron al Finanțelor Publice, Orlando Teodorovici, fură din banii companiilor pentru a se împopoțona cu realizarea planului de încasări în condițiile în care nu mai are bani pentru a susține cheltuielile nesăbuite ale guvernului Dăncilă. În luna iunie, Orlando Teodorovici a luat cu japca banii companiilor și a amânat în mod intenționat și cu premeditare rambursarea sumelor încasate din TVA datorate acestor companii. Gândirea comunistoidă a acestui bufon de ministru, care nu înțelege o iotă din modul în care funcționează mediul privat, îl face să trateze abuziv și discreționar banii celor mai importanți contribuabili din economie", spune Ludovic Orban, conform Mediafax.

Ședință la Guvern - Ce proiecte se află pe masa premierului Dăncilă

Acesta mai spune că: "În iunie, companiile care duc greul economiei și care au nevoie de banii lor pentru finanțarea activităților economice zilnice nu au primit nicio tranșă din rambursarea de TVA și au fost practic jefuite de ministerul Finanțelor Publice care le-a folosit banii în alte scopuri. Ministrul Teodorovici își bate joc de companiile private, încălcând grav principiul unui tratament egal între instituțiile statului și contribuabili. Atunci când o companie sau un cetățean întârzie la plata unei datorii fiscale, comisarii sovietici care conduc astăzi Finanțele Publice acționează imediat și blochează conturile contribuabililor, îi execută silit și le percep dobânzi și penalități pentru fiecare zi de întârziere. În schimb, când statul nu-și achită obligațiile către companii și contribuabili mai mult de o lună de zile, nu se întâmplă nimic, ba mai mult, miniștrii actuali amână cu premeditare aceste plăți pentru că se cred vătafi pe economia românească și pe munca oamenilor cinstiți".

Ludovic Orban îi cere premierului Viorica Dăncilă să solicite ministrului Finanțelor Publice să achite imediat datoriile statului către companiile care asigură bunul mers al economiei românești și bunăstarea angajaților lor.

"România nu mai poate continua cu acest fel de guvernare haotică și abuzivă care acționează în mod deliberat și cinic împotriva sectorului privat, gripând singurele motoare de dezvoltare economică sănătoasă", mai spune Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.