Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: Pregătim măsuri și pentru companiile mari, de garantare a creditelor pentru capitalul de lucru

Facebook
ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți seara, că Guvernul pregătește măsuri de susținere și pentru companiile mari, asemănătoare cu cele luatre pentru susținerea IMM-urilor, prin programul IMMInvest, anunță MEDIAFAX.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți seara, că Guvernul ia în calcul măsuri pentru sprijinirea companiilor mari.

Citește și: Victor Ponta reacționează după declarația ministrului Sănătății: Se pare ca anturajul l-a stricat deja

„Pot să vă spun cu siguranță că, așa cum pentru IMM-uri am stabilit un mod de susținere prin intermediul programului IMMInvest și anume credite pentru capital de lucru și credite pentru investiții, garantate de stat și cu dobândă subvenționată, la fel pregătim măsuri și pentru companiile mari, de susținere, de garantare a creditelor pentru capitalul de lucru și eventual pentru diferite investiții”, a declarat Orban, la TVR.

Potrivit acestuia, Executivul mai are în vedere măsuri pentru companiile afectate de criză, care vizează măsuri active pentru reintegrarea persoanelor care în acest moement primesc șomaj tehnic de la Guvern.

Premierul a anunțat că cele mai afectate domenii sunt transporturile de călători, industria HoReCa, dar și sectorul de spectacole și cultură.

Citește și: Klaus Iohannis: O relaxare va fi făcută în paşi după 15 mai

Ludovic Orban a mai spus că măsurile sunt în acest moment evaluate, la fel ca și resursele pe care Executivul le are la dispoziție.

„Suntem într-o evaluare a resurselor pe care le putem utiliza, indiferent că e vorba de resurse interne, de la UE, de reurse pe care le putem mobiliza de la finanțatori instituționali sau de la creditori din România sau internaționali”, a mai spus premierul.

Acesta a precizat că a făcut și un inventar al propunerilor pe care le-a primit din partea mediului de afaceri, care vizează repornirea economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.