Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, preşedintele PNL, la discuţii cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR (FOTO)

orban isarescu

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a avut luni dimineaţă o întâlnire cu Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României. Liderul PNL a fost însoţit la sediul BNR de purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă.

Discuţiile vin în contextul negocierilor politice pentru formarea unui nou guvern, în jurul PNL. Ludovic Orban este premierul propus de PNL, însă nu este sigur că acesta va fi propus de Klaus Iohannis. "Am discutat astăzi cu guvernatorul BNR privitor la situația economică și la evaluările care există la nivelul băncii naționale privind toate aspectele economice și nu numai. PNL fost într-o comunicare și într-o colaborare constantă cu guvernatorul BNR și, în general, cu echipa de experți de la nivelul Băncii Naționale a României", a declarat Ludovic Orban, după şedinţa conducerii PNL de luni.

Citește și: Descoperire de senzaţie a nutriţioniştilor: Secretul incredibil al bananelor

​​Potrivit unor oficiali din BNR, citaţi de HotNews, guvernatorul Isărescu i-a expus președintelui liberal tabloul macroeconomic al țării, evidențiind punctele vulnerabile și cele în care stăm confortabil din punct de vedere economic.

"Asemenea întâlniri între Guvernator și liderul principalului partid care ar putea da premierul este o uzanță comună, Banca Națională colaborând cu orice Guvern pe care îl dă țara", mai arată oficialii Băncii de emisiune. Potrivit participanților la discuții, Isărescu s-a arătat îngrijorat de dimensiunile deficitelor gemene (cel bugetar și de cont curent), arătând că pe termen scurt situația este gestionabilă, dar e nevoie de reforme structurale. "Dacă aceste reforme nu se fac, corecțiile vor fi făcute de forțele pieței cu mai mare brutalitate", i-a mai transmis Isărescu lui Ludovic Orban.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.