Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban pune eticheta pe ultima mutare cerută de Liviu Dragnea: 'O glumă proastă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a apreciat marţi că solicitarea PSD de realizare a unei anchete privind modul de finanţare a protestelor din 10 august reprezintă "o glumă proastă", adăugând că social-democraţii ar fi trebuit să voteze solicitarea PNL privind constituirea unei comisii de anchetă.

Orban a adăugat că cererea PSD adresată instituţiilor statului de a investiga informaţiile cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă este "o diversiune, o petardă, o încercare de a abate atenţia de la vinovăţiile evidente ale factorilor decizionali", făcând referire în acest sens la ministrul de Interne, la conducerea Jandarmeriei şi la prefectul Capitalei.

Citește și: Premierul României, Viorica Dăncilă, a dezvăluit planurile pe perioada președinției Consiliului Uniunii Europene! Care sunt prioritățile

"Sigur că trebuie să cerceteze ceva, să cerceteze cine i-a plătit pe golanii şi ultraşii din galerii şi din zona interlopă pentru a transforma un miting paşnic, pentru a crea falsa impresie că există oameni violenţi în cazul unui miting paşnic. Iar aici vinovaţii sunt ei. Dacă se apucă să cerceteze, m-aş bucura să cerceteze, pentru că vor descoperi că vinovaţii sunt ei, cei care au plătit astfel de grupuri violente şi care le-au şi instruit cum să acţioneze în cadrul mitingului. De altfel, cea mai bună dovadă că există o legătură între Jandarmerie şi aceste grupuri agresive, care au fost introduse în mulţime, este faptul că Jandarmeria nu a operat nicio extragere a niciunui grup violent din această mulţime, lucru care se vede cu ochiul liber în raport", a arătat Orban în cadrul unei declaraţii de presă susţinute în urma şedinţei Biroului Executiv al PNL.

PSD cere instituţiilor statului să investigheze informaţiile cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă.

Citește și: PSD nu se lasă! Ce le cere partidul, instituțiilor statului

"PSD cere instituţiilor statului să investigheze de urgenţă informaţiile de o gravitate excepţională care au apărut în spaţiul public cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă şi premeditarea acţiunilor violente de la mitingul din 10 august. Cetăţenii României, mai ales participanţii de bună credinţă la aceste manifestaţii, au dreptul să ştie întreg adevărul din spatele acestor mişcări de stradă, cine sunt autorii manipulărilor şi intoxicărilor publice, cine a plătit şi cu scop real s-a urmărit provocarea unei reacţii emoţionale împotriva instituţiilor statului român şi a ordinii constituţionale. PSD consideră că informaţiile apărute în presă cu privire la mitingul din 10 august conţin indicii temeinice cu privire la acţiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranţa naţională şi autoritatea statului român", se arată în comunicatul PSD.

Citește și: Un studiu ne arată că piața de media și divertisment ar putea înregistra venituri FABULOASE! Cum se situează România pe acest segment

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, pe 9 septembrie, că are informaţii că evenimentele din 10 august au fost finanţate din exterior.

"Sunt suficiente elemente ca să putem vorbi de o tentativă de lovitură de stat. Au fost proteste finanţate, se pare că şi din extern. Eu sunt absolut convins că săptămâna viitoare vor ieşi informaţii despre modul că s-au finanţat aceste proteste, despre faptul că au fost organizat tip paramilitar, despre faptul că, şi s-a văzut asta de fapt, au vrut să ocupe sediul Guvernului şi au provocat în permanenţă jandarmii", a susţinut Dragnea la un post de televiziune.

Citește și: Cea mai cunoscută companie românească a dat lovitura! Ce gigant a preluat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.