Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban răspunde ÎNTREBĂRII aflate pe buzele TUTUROR românilor: vine sau nu o criză alimentară în România

Guvernul Romaniei
Ludovic Orban

Este întrebarea care se află pe buzele tuturor românilor care se uită la știri în zilele noastre. Vine sau nu criza alimentară în țara noastră?  Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii marilor reţele comerciale din retailerul alimentar de la care a primit asigurări că nu există probleme cu aprovizionarea. Orban a ascultat propunerile reţelelor comerciale pentru a vedea cum poate interveni executivul, conform News.ro.

Citește și: Specialistii vin cu o veste INCREDIBILĂ: economia românească ar putea fi MAI PUȚIN afectată de criză decât se crede

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, principalul obiectiv al discuţiilor l-a reprezentat evaluarea impactului economic cauzat de criza COVID-19, identificarea problemelor stringente, a soluţiilor necesare şi a măsurilor prin care Executivul ar putea sprijini acest sector aflat în primă linie, de la care atât populaţia, cât şi autorităţile au aşteptări foarte mari în asigurarea fluxurilor necesare pentru buna funcţionare a economiei şi a societăţii.

Participanţii la discuţiile organizate în sistem videoconferinţă au apreciat modul transparent de colaborare şi viteza de reacţie a autorităţilor.

”Premierul le-a mulţumit reprezentanţilor marilor reţele comerciale pentru comportamentul de care dau dovadă în această perioadă dificilă, în care este nevoie de menţinerea activităţii la parametri normali, şi i-a asigurat că va analiza propunerile înaintate, astfel încât acestea să fie transpuse în măsuri în cel mai scurt timp. Reprezentanţii marilor lanţuri de magazine au dat asigurări că toate magazinele sunt operaţionale, nu sunt probleme legate fluxul de mărfuri sau de fluenţa transporturilor, iar în ceea ce priveşte prezenţa produselor la raft, nu există stocuri diminuate”, a transmis Guvernul.

Sursa citată precizează că, la nivelul marilor magazine, au fost luate măsuri atât pentru protejarea angajaţilor, cât şi a consumatorilor.

Şeful Executivului i-a îndemnat pe reprezentanţii AMRCR la un comportament prietenos faţă de producătorii autohtoni, astfel încât să asigure un tratament echitabil, nediscriminatoriu în funcţie de originea produselor puse în vânzare.

Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat că Guvernul îşi propune să menţină puterea de cumpărare a populaţiei şi să fie pregătit pentru a susţine repornirea economiei cu toate instrumentele pe care le are la dispoziţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.