Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, reacție după decesul Regelui Mihai: 'Se închide o pagină de istorie'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, a reacţionat, marţi, la anunţul decesului Regelui Mihai I, spunând că „se închide o pagină de istorie”.

"Am primit cu durere în suflet vestea că Majestatea Sa Regele Mihai al României nu mai este printre noi. Rămas bun, Majestate! (...) Din păcate, Majestatea Sa ne părăseşte chiar acum când intrăm în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi chiar dacă nu va fi alături de noi, românii, fizic, sufletul lui va fi alături de noi şi va veghea la continuarea unui destin măreţ pentru această naţiune. Se închide o pagină de istorie. Majestatea Sa Regele Mihai este ultimul şef de stat care a supravieţuit celui de-al Doilea Război Mondial, care era în funcţie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Un destin măreţ, un destin dramatic, un destin, din păcate, neîmplinit. Oare unde ar fi fost România dacă în 1945 în locul comuniştilor suiţi pe tancurile sovietice Majestatea Sa ar fi putut să rămână regele României într-o Românie democratică? Oare unde are fi fost România dacă în 1990 Majestatea Sa ar fi fost repus în drepturile sale şi ar fi devenit regele României? Probabil România ar fi arătat mult mai bine, cu totul şi cu totul diferită faţă de România frământată de astăzi. (...) Dumnezeu să-l odihnească pe Majestatea sa!”, a spus Ludovic Orban.

Regele Mihai a încetat din viaţă marţi, la ora 13, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, anunţă Casa Regală. La căpătâiul regelui a stat până în ultima clipă fiica sa, principesa Maria.

Regele Mihai împlinise 96 de ani în 25 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.