Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban REACȚIONEAZĂ: 'M-am plimbat prin PNL și n-am văzut nicăieri pe nimeni de la direcția antifraudă'

Inquam Photos / Octav Ganea
orban diicot

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu a primit niciun răspuns de la ANAF în legătură cu rambursarea cheltuielor partidului în campania electorală din 2016, cu toate că AEP a trimis instituției documentația la verificare încă din luna mai a anului trecut.

În legătură cu informațiile apărute în spațiul public potrivit căroral Direcția Generală Antifraudă ar fi făcut joi verificări la PNL, Ludovic Orban a spus că s-a plimbat prin sediul partidului și nu a văzut pe nimeni de la DGA, scrie Mediafax.

„M-am dus, m-am plimbat prin PNL și n-am văzut nicăieri pe nimeni de la direcția antifraudă. Legat de cheltuielie de campanie, AEP a trimis, în aprilie-mai 2017, documentația pentru verificare. Până astăzi nici AEP, nici noi ca PNL nu avem un răspuns din partea ANAF. În rest, sper că instituțiile statului funcționează în conformitate cu legea și nu cu ordinele primite de la Liviu Dragnea”, a declarat, joi într-o conferință de presă, liderul PNL Ludovic Orban.

Autoritatea Electorală Permanentă a sesizat ANAF pentru a verifica neregulile financiare constatate de instituție cu privire la finanțarea campaniei electorale a PNL din 2016, se arată într-un răspuns al AEP la interpelarea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Citește și: Ingrid Mocanu comentează salvarea lui Kovesi de CSM: 'UN PROCUROR român a votat că Slujirea nu e tocmai Faraoancă. Cool'

"În ceea ce priveşte primul punct al solicitării, menţionăm că, în cazul în care din documentele prezentate de către formaţiunea politică nu a rezultat în mod clar tipul serviciului sau al bunului achiziţionat, respectiv realitatea acestora, AEP a solicitat informaţii suplimentre de la reprezentanţii competitorului electoral şi de la furnizorii de bunuri şi servicii. În plus, pentru toate cazurile în care a existat suspiciune de facturare incorectă, AEP a comunicat instituţiei competente, respectiv ANAF, neregulile financiare constatate de controlorii AEP, în vederea analizării şi competentei verificări", precizează AEP în răspunsul dat interpelării liderului PSD, Liviu Dragnea.

AEP a adăugat că în cadrul controlului privind finanţarea campaniei electorale a PNL din anul 2016, efectuat în vederea rambursării, au fost constatate nereguli, motiv pentru care instituția nu a validat sumele aferente cheltuielilor din campanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.