Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, reacție după lovitura dată de Consiliul Legislativ Guvernului Cîțu: 'Vom vedea dacă există sau nu astfel de temei'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu Ludovic Orban Cîțu Orban

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a reacționat după ce Consiliul Legislativ a avizat negativ proiectul de interzicere a cumulului pensie-salariu.

„Vom vedea argumentele care au fost folosite de Consiliul Legislativ și vom vedea dacă există sau nu astfel de temei. Cert este că, din punctul nostru de vedere, este necesar un astfel de proiect de lege pentru că nu este normal cumularea pensiei cu un salariu în sectorul public. Sunt foarte multe situații în care după ce se pensionează revin imediat în administrație sau alte instituții de stat și câștigă și salariu și primesc și pensia. Forma finală trebuie să respecte alte decizii care au fost date de CCR și să facem legea mai solidă din punct de vedere constituțional astfel încât să reziste unui eventual atac la CCR”, a spus Ludovic Orban.

Consiliul Legislativ a dat aviz negativ, marți, 8 iunie, proiectului care prevede interzicerea pensiei cu salariu pentru bugetari. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat.

Consiliul Economic şi Social va discuta proiectul miercuri, 9 iunie, urmând a fi emis un alt aviz. Cu toate acestea, Guvernul poate continua cu proiectul, avizele fiind consultative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.