Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, reacție după ce euro a explodat, atingând un nou nivel record: 'Este un proces care se întâmplă de când a venit PSD la guvernare'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a oferit o primă reacție după ce Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, luni, un curs de referinţă de 4,7729 lei/euro, acesta fiind un nou nivel record.

„Întotdeauna cursul de schimb este rezultatul unei situații economice. Atâta timp cât există un deficit comercial de aproape 18 mld de euro, iar deficitul comercial a crescut an de an (...) datorită unei politici de nestimulare a volumului de produse și servicii realizate interne și în același timp de stimularea unei cereri prin creșteri artificiale de venit, care nu au în spate realitatea economică, s-a adâncit acest deficit comercial. Acest deficit comercial normal că pune o presiune asupra cursului de schimb și duce la o erodare a leului. Erodarea leului în raport cu euro este un proces care se întâmplă de când a venit PSD la guvernare și nu poate fi stopat decât în măsura în care se echilibrează mai mulți factori”, a spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.