Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, reacție la presupusul plagiat al lui Ciucă: Iohannis a tăcut mâlc. Trebuie să-i solicite demisia

orban ciuca

Dacă în urma acuzației de plagiat Nicolae Ciucă nu-și dă demisia de bună voie din funcția de premier, cel care trebuie să-i solicite demisia este chiar Iohannis, afirmă Ludovic Orban: „Asta cu atât mai mult cu cât Iohannis s-a arătat intransigent față de plagiat. Astăzi a tăcut mâlc”.

„Ciucă este premier pentru că așa a vrut Iohannis. Dacă în urma acuzației de plagiat Ciucă nu-și dă demisia de bună-voie, cel care trebuie să-i solicite demisia este chiar Iohannis. Asta cu atât mai mult cu cât Iohannis s-a arătat intransigent față de plagiat”, scrie pe Facebook Ludovic Orban.

El amintește de declarații anterioare ale șefului statului pe tema plagiatelor.

„'Plagiatul reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca, în fața unor probe concludente, persoanele acuzate să nu facă un pas în spate, după cum se întâmplă în democrații consolidate. Pentru a progresa ca societate, instituțiile abilitate trebuie să-i sancționeze drastic pe cei care își însușesc ilicit munca intelectuală a celorlalți, dar și pe aceia care facilitează acest lucru>. Asta declara președintele Iohannis astă-vară. Astăzi a tăcut mâlc! Despre ce Românie Educată poate să mai vorbească Iohannis dacă va închide ochii și nu va reacționa în niciun fel la aceste serioase acuzații care afectează inclusiv imaginea externă a României, ținând cont de ceea ce susținea la prezentarea proiectului România Educată:

De la conducerea PNL nu mă aștept la nicio reacție. Cât despre PSD, e ca și cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului”, conchide Orban.

„Consider că am realizat teza de doctorat conform cerințelor legale existente la acea vreme și, în consecință, am inițiat solicitarea de verificarea a acesteia de către Comisia de Etică a UNAp”, transmite Nicolae Ciucă. El spune că UNAp poate cere verificarea de către CNATDCU.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, a relatat Press One.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.