Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban recunoaște că discuțiile cu Exxon au EȘUAT: Nu am tras concluzii

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Guvernul le-a transmis reprezentanților Exxon Mobil în România deschiderea sa pentru sprijinirea continuării investiției în proiectul exploatării offshore de gaze naturale din Marea Neagră, a declarat vineri premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe, conform Mediafax.

Citește și: Decizie FULGER: Ludovic Orban anunță că România PLĂTEȘTE datoria pe care o are către frații Micula

După ce în vară Exxon ar fi notificat Guvernul PSD că dorește să-și vândă cota de 50% din proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, după numeroase dispute privind cadrul fiscal pentru exploatările offshore, gigantul petrolier ar fi angajat în toamna aceasta consultanți pentru a găsi potențiali cumpărători.

Miercuri însă, premierul, împreună cu ministrul Economiei Virgil Popescu, a avut o întâlnire la Palatul Victoria cu reprezentanții companiei americane de petrol și gaze din țara noastră.

"Am avut o discuție despre perspectivele proiectului exploatării gazelor naturale la Marea Neagră", a precizat vineri prim-ministrul, care a participat la Adunarea Generală a membrilor Coaliției pentru Dezvoltarea României.

"A fost o discuție în urma căreia nu am tras niște concluzii ci doar am arătat deschiderea Guvernului nostru pentru sprijinirea investitorilor serioși care fac investiții importante în România", a spus Ludovic Orban.

Participația de 50% a Exxon în perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, a fost evaluată de consultanții angajați compania americană la 250 de milioane de dolari. Exxon a întocmit în ultimele luni o listă extinsă de active din cel puțin 11 țări pe care dorește să le vândă, parte din procesul de exit din anumite operațiuni de pe patru continente.

În ceea ce privește blocul de mare adâncime din țara noastră Neptun Deep, Exxon a transmis mai multe adrese unor investitori ce ar putea arăta interes pentru achiziția participației companiei americane. Printre acestea și Romgaz, după cum a spus pentru MEDIAFAX Adrian Volintiru, directorul general al producătorului român de gaze.

Printre alte companii interesate și contactate de ExxonMobil pentru Neptun Deep ar fi și PGNiG, compania de petrol și gaze controlată de statul polonez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.