Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban, despre anularea unor restricții de la 1 iunie: 'Obiectivul nostru este să readucem viața la normalitate într-un timp cât mai scurt posibil'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban

Ludovic Orban confirmă că a discutat cu Florin Cîțu despre anularea anumitor restricții după 1 iunie, în cazul în care situația epidemiologică și procesul de vaccinare va decurge conform așteptărilor. Președintele Camerei Deputaților și al PNL a precizat că un eventual certificat de vaccinare va fi folosit la nivelul țării în funcție de deciziile Parlamentului și ale Guvernului.

”În România se vor aplica deciziile care se vor lua la nivelul Parlamentului sau Guvernului (n.r. despre certificatul de vaccinare). Există o dezbatere serioasă la nivel european. Obiectivul nostru este să readucem viața în România la normalitate într-un timp cât mai scurt posibil. Oamenii nu își mai doresc restricții. Ne dorim să ajungem într-un timp cât mai scurt posibil la o viață cât mai normală.

Citește și: Florin Cîțu, după întâlnirea cu reprezentanții Horeca: 'Vrem ca românii să-și poată petrece concediul în țară'

Sunt convins că premierul se gândeşte la anumite lucruri şi sunt convins că în momentul în care a prezentat această perspectivă de reducere a restricţiilor după data de 1 iunie are la bază argumente serioase. În ceea ce mă priveşte, susţin acest lucru. Eu cred că sunt anumite elemente şi anumite informaţii care pot să implice posibilitatea de a reveni la o viaţa normală după 1 iunie. Am discutat subiectul chiar duminică. (...) Sunt convins că premierul este într-un dialog constant cu toţi partenerii de guvernare. În ceea ce priveşte perspectiva de revenire la o viaţă normală, de reducere a măsurilor de restricţie, mi se pare normal ca premierul care conduce acest Guvern să stabilească un obiectiv. Sigur că pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie de o acţiune concertată la nivelul autorităţilor publice, dar şi la nivelul societăţii, pentru a putea ajunge la acest deziderat, acţiune care în mod evident trebuie să vizeze campania de vaccinare şi trebuie să vizeze o mai mare rigoare în respectarea măsurilor de protecţie.”, a spus Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.