Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban s-a dezlănţuit după decizia conducerii Parlamentului: PSD, 'atitudine iresponsabilă, de boicot, de blocare a procedurilor constituţionale'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Turcan Orban Turcan

Majoritatea PSD din Birourile permanente ale Parlamentului este ''cantonată într-o atitudine iresponsabilă, de boicot, de blocare a procedurilor constituţionale'', a declarat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban, care s-a arătat ''neplăcut surprins'' de faptul că nu a fost stabilită data plenului reunit în care să fie supus votului Guvernul Cîţu.

"Sunt profund neplăcut surprins de decizia Birourilor permanente reunite, prin care s-au stabilit numai zilele de audieri ale candidaţilor de miniştri şi nu s-a stabilit data plenului, deşi propunerea noastră foarte clară a fost aceea de a se face audierea în comisii, iar ulterior plenul să aibă loc cât mai repede, propunerea noastră fiind să aibă loc fie joi, fie lunea viitoare. Eu nu-mi aduc aminte ca printr-o decizie a Birourilor permanente reunite să nu se stabilească în calendarul procedurii de învestire data reuniunii plenului. Acest lucru îmi indică faptul că majoritatea PSD din Birourile permanente reunite este cantonată într-o atitudine iresponsabilă de boicot, de tergiversare şi de blocare a procedurilor constituţionale. Noi vom solicita convocarea cât mai rapidă a Birourilor permanente reunite astfel încât să se stabilească data", a afirmat Orban la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, orice tergiversare şi "orice şmecherie procedurală" nu fac altceva decât să afecteze derularea procedurii de învestire a Guvernului.

La finalul negocierilor avute luni cu reprezentanţii USR, UDMR, Pro România şi cei ai minorităţilor naţionale, Orban a subliniat că liberalii s-au străduit să obţină o majoritate.

"Noi ne-am străduit să negociem astfel încât să obţinem o majoritate. (...) Premierul desemnat a prezentat lista Guvernului şi programul de guvernare, în baza mandatului pe care l-am primit din partea Biroului Politic al PNL am demarat rundele de negocieri cu formaţiunile politice parlamentare, în încercarea de formare a unei majorităţi, în încercarea de a ne asigura dacă se vor derula procedurile în conformitate cu Constituţia României şi cu prevederile Regulamentului Camerelor comune. (...) Mâine vom continua aceste discuţii", a precizat preşedintele PNL.

El a dat asigurări că parlamentarii PNL vor participa la şedinţa plenului reunit. "Am încredere în discernământul fiecărui parlamentar al PNL. La fiecare procedură votăm aşa cum considerăm că este normal şi firesc", a adăugat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.