Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban schimbă legislația electorală în ciuda celor care sunt la 'butoanele Parlamentului': 'Sigur că va deranja'

Inquam Photos / Octav Ganea
orban citu

Premierul Ludovic Orban a explicat, înaintea ședinței de Guvern de joi,  că prin modificarea legislației electorale pentru alegerea primarilor în două tururi, administrațiile locale vor performa și își  vor putea pune în practică proiectele. Orban a adăugat că Executivul a luat acesta măsură în ciuda celor care vor să controleze Parlamentul.

„Multi primari isi doresc alegeri intr-un tur pentru ca e  mai usor sa isi pastreze functia de primari. Sunt foarte multi primari, fara sa aiba vreo performanta, prin acest sistem de vot, reusesc sa se realeaga in functie.

Citește și: Rareș Bogdan amenință cu DEMISIA din PNL: În acel moment eu ies pe altă ușă

Pentru a imbunatati performanta administratiei locale, este vital ca primarii sa fie alesi de 50%+ 1,. Vor avea legitimitatea pentru a pune in practica proiectele. Ca atare, ne angajam raspunerea pe alegerea primarilor in 2 tururi.

Cei care sunt la butoanele parlamentului vor sa pastreze acest sistem de vot intr-un tur. Sigur ca acest lucru va deranja pe cei care sunt la butoanele parlamentului, dar ne asumam acest risc, pentru ca guvernul are obligatia sa isi asume acesta raspundere”, a declarat Ludovic Orban înaintea ședinței de Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.