Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, scos din sărite de întrebarea unei jurnaliste: 'Am declarat de 100 de ori până acum'

orban PPE

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, întrebat dacă ia în calcul să majoreze punctul de pensie de la 1 ianuarie, dar cu o sumă mai mică decât prevede legea actuală, că este o lege în vigoare „pe care vrem să o respectăm”.

„Asta de unde ați mai auzit-o? Nu pot să vă dau un răspuns la o întrebare, în momentul în care eu am declarat de 100 de ori până acum că este o lege în vigoare pe care vrem să o respectăm”, a spus Ludovic Orban, după întrevederea cu Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, că Guvernul va crea, în 2020, echipe de specialiști care vor face o analiză asupra sistemului de pensii din România, astfel încât să creeze o lege a pensiilor "mai bună".

„Uitați-vă în programul de guvernare. Anul viitor vom crea echipe largi de lucru care vor include specialiști. Vom include reprezentanți din partea organizațiilor pensionarilor, oameni care au expertiză în domeniu pentru a face o analiză extrem de serioasă asupra sistemului de pensii din România, pentru a sesiza disfuncționalitățile, inechitățile. Vom lucra pentru a scoate o lege mai bună a pensiilor”, a afirmat prim-ministrul.

Antena 3 a vorbit joi despre un scenariu care se vehiculează la nivelul Ministerului Muncii, și anume că ar fi vorba despre o creștere a pensiilor de la începutul anului 2020, dar mai mică decât cea prevăzută în actuala lege a pensiilor. Ar fi vorba despre o creștere cuprinsă între 100-150 de lei a punctului de pensie, ceea ce ar înseamna că pensionarii vor primi până la sfârșitul anului viitor în jur de 1200 de lei, cu 300 de lei mai puțin decât prevede actuala lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.