Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, așteptați la inaugurarea lucrărilor sectorului Biharia-Chiribiş al A3, de săptămâna viitoare

facebook.com
Autostrada A3

Lucrările la sectorul Biharia-Chiribiş al A3, cu o lungime de circa 30 de kilometri, vor fi inaugurate săptămâna viitoare, la eveniment fiind aşteptaţi premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, senatorul PNL Bihor Cornel Popa.

"În premieră, sper, vă informez că de azi (vineri n.r.) într-o săptămână, avem deja anunţată, cel puţin între noi, vizita premierului Ludovic Orban şi a ministrului Lucian Bode pentru inaugurarea mult aşteptatelor lucrări la porţiunea de autostradă Biharia-Chiribiş. Sigur că, în cascadă, vor urma - şi veţi afla cum este gândită strategia - şi etapele pe celelalte tronsoane ale autostrăzii ca să i se dea cursivitate acestui proiect la care ţin foarte mult. Nu trebuie să insist ca să vă spun asta. Dar dincolo de opţiunea mea pentru această autostradă şi dincolo de faptul că până acum a fost trecută în adormire, sigur că cel mai important lucru este să subliniem că fără aceste autostrăzi, fără această infrastructură, degeaba aşteptăm capitalul străin să vină în România", a declarat, într-o conferinţă de presă, senatorul Cornel Popa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Acuzații GRAVE: Florin Cîțu a DESFIINȚAT un departament din Ministerul de Finanțe care trebuia să se judece cu părinții săi

Senatorul PNL Bihor a mai informat că, tot din discuţiile purtate cu premierul şi cu ministrul Bode, se vor demara lucrările şi la centurile ocolitoare ale oraşelor Aleşd şi Ştei-Beiuş-Vaşcău.

"Au fost primele două proiecte mature de centuri ocolitoare din România. Era în anul 2007 când am prins de veste că se vor aloca fonduri europene pe aceste tipuri de infrastructură rutieră. De atunci le-am supus atenţiei administraţiei Drumurilor Naţionale şi de 13 ani ne tot străduim cu aceste proiecte pentru a fluidiza traficul în aceste zone", a precizat Popa.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL şi PSD, la o distanţă de 5 procente. Social-democraţii nu reuşesc să crească

În ce priveşte tronsonul 3C3 Biharia-Borş, de circa 5 kilometri, către ieşirea din ţară, prefectul Dumitru Ţiplea a informat, joi, după o vizită pe şantierul acestui ultim sector din autostrada A3, că va fi finalizat pe 30 iunie. Stadiul fizic al lucrărilor la zi este de 91%, în perioada următoare fiind planificate lucrări de finisaje precum executarea marcajelor, a semnalizărilor şi a scurgerilor de apă.

Secţiunea 3C3, cu o lungime de 5,35 km, va face legătura cu autostrada M4 şi, mai departe, cu întreaga reţea de drumuri de mare viteză din Europa Centrală şi de Vest. Valoarea contractului pentru secţiunea 3C3 este de 134,22 milioane lei (fără TVA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.