Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban și Nicușor Dan, controale în spitalele din subordinea Primăriei Capitalei

Inquam Photos - George Călin
Inquam Nicușor Dan Ludovic Orban Dan Orban Nicușor Orban

Premierul Ludovic Orban și Nicușor Dan vor efectua controale în spitalele din subordinea Primăriei Capitalei, anunță Antena3. Gestul vine după tragedia de la Spitalul din Piatra Neamţ, afectat în weekend de un incendiu soldat cu 10 morţi.

Astăzi, premierul Ludovic Orban a anunțat controale în toate secțiile de terapie intensivă din țară, care vor funcționa în viitor în baza unui plan de conformare.

BREAKING - 4931 de cazuri noi la doar 11266 de teste prelucrate

”Primul subiect a fost planul de verificări efectuate de Direcția de Sănătate Publică în toate secțiile ATI din spitale. (...) Urmărim conformitatea cu reglementările privind funcționarea secțiilor de terapie intensivă. În urma acestor controale o să existe un plan de conformare, care va fi adus la cunoștința managerilor spitalelor. Orice reparație, orice achiziție, orice modernizare necesară va fi inclusă în acest plan de conformare. Am discutat posibilitatea de a deconta toate aceste cheltuieli printr-o finanțare europeană nerambursabilă”, a anunțat Ludovic Orban, după o ședință de urgență la Ministerul Sănătății.

Ludovic Orban a mai anunțat că numărul paturilor din spitale destinate bolnavilor de Covid-19 va crește cu 200 în această săptămână.

„Planul pe săptămâna asta prevede o creștere a capacității de internare a bolnavilor de Covid cu cel puțin 200 de paturi”, a spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.