Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, SOMAȚIE pentru Guvern, după dezbaterile din Parlamentul European

PNL
Ludovic Orban

Partidul Naţional Liberal cere Guvernului să amâne intrarea în vigoare a legilor Justiţiei până la pronunţarea Comisiei de la Veneţia, în plenul său, privitor la toate proiectele de acte normative pentru care a fost sesizată, a declarat marţi preşedintele partidului, Ludovic Orban.

Citește și: Carmen Dan se DISTANȚEAZĂ de declarațiile lui Liviu Dragnea/DOCUMENT

"PNL face apel la coaliţia majoritară să se trezească în ceasul al doisprezecelea şi să înţeleagă că nu pot la nesfârşit să sfideze Uniunea Europeană, Comisia Europeană, Parlamentul European, toate instituţiile de la nivel european, prin atitudinea lor vădit împotriva valorilor, normelor şi principilor care stau la baza funcţionării Uniunii Europene, prin agresiunea permanentă împotriva independenţei Justiţiei, împotriva funcţionării normale a statului de drept, prin agresiunea permanentă împotriva drepturilor cetăţenilor, dintre care cea mai gravă agresiune s-a produs prin reprimarea brutală a unei manifestaţii paşnice a peste 100.000 de mii de români, şi să înţeleagă că România este stat membru al Uniunii Europene şi că, în această calitate, Guvernul şi Parlamentul trebuie să acţioneze în baza prevederilor tratatului, tratatelor Uniunii Europene, a normelor şi principiilor care stau la baza funcţionării Uniunii Europene, precum şi a regulamentelor şi directivelor adoptate la nivel european. Somăm Guvernul să amâne intrarea în vigoare a legilor Justiţiei până la pronunţarea Comisiei de la Veneţia, în plenul său, privitor la toate proiectele de acte normative pentru care a fost sesizată să îşi exprime punctul de vedere", a spus Orban la Parlament, informează Agerpres. 

Orban susţine că prin intrarea în vigoare a legilor Justiţiei "există riscul ca instanţele să fie paralizate ca urmare a faptului că s-au modificat condiţiile de pensionare şi există riscul ca peste 2.500 de magistraţi să beneficieze de dreptul la pensie conferit prin lege". 

"Acest lucru va afecta toate procesele aflate în curs, în care există judecători care sunt parte în complete. De asemenea, riscă să restrângă accesul cetăţeanului român la actul de justiţie, ceea ce este o încălcare grosolană a Constituţiei şi a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor. Îi somăm să emită un act normativ, prin forma unei OUG sau adoptarea unei alte metode, pentru amânarea intrării în vigoare până la pronunţarea Comisiei de la Veneţia. Ţinând cont de punctele de vedere exprimate de Comisia de la Veneţia în plenul său, să putem să transpunem în legislaţia din România aceste puncte de vedere. Suntem într-o situaţie în care fiecare român riscă să sufere din cauza unei atitudini antieuropene a unor lideri politici care nu mai ţin cont de nimic, care nu mai respectă nicio regulă, care pun în pericol statutul de ţară europeană al României, care riscă să arunce România la periferia Europei şi riscă să creeze probleme României şi fiecărui cetăţean român, datorită atitudinii lor profund nedemocratice şi profund contrare practicilor, principiilor fundamentale care stau la baza funcţionării Uniunii Europene", a adăugat preşedintele PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.