Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, somat să dispună amânarea începerii școlilor pentru 1 octombrie: 'Organizarea alegerilor și reluarea cursurilor nu merg împreună'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Senatorul Pro România, Nicolae Marin, îi solicită premierului Ludovic Orban, printr-o scrisoare deschisă transmisă vineri, să promoveze în regim de urgenţă un act normativ care să prevadă amânarea deschiderii anului şcolar pentru data de 1 octombrie, potrivit Agerpres.

"Vă adresez prezenta scrisoare deschisă având în vedere în primul rând protejarea stării de sănătate a copiilor şi apoi evenimentele următoare care implică deschiderea anului şcolar şi organizarea, în scurt timp, a secţiilor de votare pentru exercitarea de către cetăţeni a dreptului de a-şi alege reprezentanţii în cadrul autorităţilor publice locale. Vă solicit să promovaţi în regim de urgenţă un act normativ care să prevadă amânarea deschiderii anului şcolar pentru data de 1 octombrie 2020", se spune în scrisoarea deschisă.

Parlamentarul vine şi cu o serie de argumente în sprijinul solicitării sale.

CITEȘTE ȘI: Băutura care te scapă mai repede de durerea de cap decât paracetamolul/ STUDIU

Anul şcolar 2020 - 2021 va începe pe data de 14 septembrie, dar după doar două săptămâni, în unităţile de învăţământ trebuie să fie amenajate secţiile de votare pentru alegerilor locale din 27 septembrie. După finalizarea procesului electoral copiii trebuie să revină în unităţile de învăţământ în care s-au perindat zeci, sute sau mii de cetăţeni pentru a-şi exercita dreptul de a vota, iar timpul foarte scurt de la finalizarea procesului electoral până la reînceperea cursurilor nu este propice desfăşurării acestora în condiţii sanitare sigure, dezinfectarea spaţiilor fiind o procedură absolut necesară după un astfel de proces electoral.

"Este nevoie ca 'România educată' să se desfăşoare într-un mediu sănătos şi de aceea vă propun data de 1 octombrie ca dată pentru deschiderea noului an şcolar.

Cred că sănătatea copiilor noştri este mult mai importantă în această situaţie dificilă!", se mai spune în scrisoarea deschisă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.