Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban spune că Pro România se alintă: Până la final ne vom înțelege. O să fie ca la moțiunea de cenzură

Facebook
orban ludovic

Premierul desemnat sa formeze guvernul, Ludovic Orban (PNL), a declarat joi, dupa discutiile cu Pro Romania legate de sustinere la vot pentru învestirea Executivului, ca desi momentan partidul lui Victor Ponta nu i-a spus clar ca parlamentarii partidului ii vor vota guvernul, este „convins” ca Pro Romania va vota guvernul si ca amintit despre ce s-a intamplat la motiunea de cenzura.

„Mi s-a părut că ne-am înțeles că România are nevoie de un Guvern care să asigure stabilitate, să elaboreze legea bugetului de stat pe anul 2020 și să rezolve marile probleme cu care se confruntă astăzi România. A fost o discuție pozitivă, în care am depășit puncte de diferență. Am încredere că până la final ne vom înțelege și că vom avea susținerea celor de la Pro-România. (....) A rămas să avem runda a doua. După cum au mers discuțiile, eu sunt optimist (...) nu a fost nicio discuție referitoare la vreun portofoliu ministerial. Nici ei nu au cerut, nici noi nu am oferit”, a declarat Ludovic Orban, după negocierile cu Pro România.

El a adăugat că s-a înțeles cu Pro România în privința reducerii subvenției pentru partide și că PNL e deschis pentru alegeri anticipate, însă doar în urma unui acord.

Legat de faptul ca Ponta a zis ca mai intai sa se inteleaga celelalte 5 partide ca sustin Guvernul si pe urma mai vine si Pro Romania la discutii, Ludovic Orban a amintit ca si la motiunea de cenzura Pro Romania a fost printre ultimele partide care au decis sa voteze pentru demiterea Guvernului, dupa ce au incercat mai intai sa faca o intelegere cu PSD.

Președintele ProRomânia, Victor Ponta, a declarat, joi, după discuția cu premierul desemnat, Ludovic Orban, că „discuțiile nu puteau să avanseze, să spunem că votăm guvernul”. ”Nici vorbă de așa ceva”, a ținut Ponta să puncteze. El a spus că le-a cerut liberalilor să prezinte bugetul pe 2020.

„Am răspuns, așa cum era normal, invitației de a avea o scurtă discuție. A fost f scurtă, că nu era cazul de mai mult. Noi avem un obiectiv mare - vrem să apărăm interesele electoratului de stânga, care a fost trădat de conducerea PSD. Discuțiile nu puteau să avanseze, să spunem că votăm guvernul. Nici vorbă de așa ceva”, a declarat Victor Ponta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.