Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Sunt sute de cereri ale autorităţilor locale de preluare a clădirilor fostelor şcoli, dezafectate'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban masca

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că există sute de solicitări din partea autorităţilor locale de a prelua clădiri în care au funcţionat şcoli, acum dezafectate, pentru a le folosi în alte scopuri şi i-a cerut ministrului Educaţiei, Monica Anisie, să permită acest lucru, menţionând că "nu mai pot fi ţinute clădiri care stau în paragină doar pentru că nu vrea inspectoratul sau cineva de la minister".

"Ei solicită să permiteţi utilizarea acestor clădiri în alte scopuri. Nu mai putem să ţinem clădiri care stau în paragină, unde nu se mai întâmplă nimic, unde nu mai există populaţie şcolară, pentru că nu vrea inspectoratul sau cineva din minister să le transfere către autorităţile locale. Foarte multe autorităţi locale au proiecte de centre de diferite investiţii, pot să folosească aceste clădiri, aceste active şi cred că trebuie să analizaţi cu mare seriozitate toate solicitările administraţiei locale, pentru că este necesar să nu mai ţinem active pe care nu avem capacitatea să le administrăm şi care nu sunt folositoare, pentru că nu mai există în momentul de faţă populaţie şcolară", i-a transmis Ludovic Orban ministrului Educaţiei la începutul şedinţei de guvern, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alexandru Rafila, adevărul despre manipularea testărilor! Există această posibilitate?

El a adăugat că ministrul trebuie să urmărească rezolvarea acestei probleme, având în vedere că sunt sute de astfel de solicitări din partea autorităţilor locale.

"Eu zic să şi urmăriţi, pentru că există la ora actuală sute de solicitări din partea autorităţilor locale. Personal, oriunde mă duc, la orice întâlnire cu primarii este o problemă care mi-a fost ridicată. Sunt active care nu sunt lăsate de zona educaţiei să fie folosite în alte scopuri, în condiţiile în care nu mai există nicio raţiune în a menţine acel activ în scop de educaţie", a spus premierul.

Citește și: El este noul director interimar al Unifarm! A picat examenul cu 5,50

Monica Anisie a răspuns că o să transmită acest lucru reprezentanţilor inspectoratelor la videoconferinţa de vineri.

Ministrul Educaţiei a solicitat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de guvern a unui proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al statului a unor construcţii aflate în administrarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, prin Universitatea de Medicină "Emil Palade" din Tg. Mureş, pentru scoaterea din funcţiune a acestor clădiri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.