Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban taxează muțenia lui Klaus Iohannis pe subiectul Ucraina: 'Trebuie să își dea două palme să se trezească'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban demisionari

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, apreciază că tăcerea lui Klaus Iohannis pe seama concentrării de trupe ruse la granița Ucrainei este inacceptabilă.

„Rusia a fost, este și va fi o permanentă amenințare la adresa României. Acest lucru trebuie să îl conștientizeze toți decidenții publici și toți românii”, consideră fostul premier și lider PNL.

„Rusia intervine în sprijinul regimurilor autocrate din Belarus și Kazahstan. Rusia pune presiune permanentă pe Georgia. Rusia amenință un stat suveran ca Ucraina fără niciun fel de motiv legitim. Rusia solicită cu un tupeu de neacceptat revenirea la situația din 1997. Rusia își permite să ceară imperativ să se substituie deciziei unor state suverane, care ar putea decide să devină membre NATO. Rusia finanțează mișcări și partide antieuropene pentru șubrezirea unității europene. Toate aceste acțiuni, în contradicție flagrantă cu dreptul internațional, arată clar pericolul potențial reprezentat de Rusia față orice stat aflat în aria sa de influență”, a adăugat acesta.

Orban mai afirmă că tăcerea lui Klaus Iohannis pe seama concentrării de trupe ruse la granița Ucrainei este inacceptabilă.

„Acțiunea autorităților din România trebuie să fie foarte clară și fermă, alături de aliații noștri. Tăcerea și inacțiunea lui Iohannis de o lună de zile nu pot fi acceptate. Măcar în domeniul politicii externe și în domeniul apărării, domenii aflate în competența directă a instituției prezidențiale, președintele trebuie să își dea două palme să se trezească din adormire, să comunice cu cetățenii și să fie parte la toate formatele de discuții care vizează interesele României. Să ia decizii, să aibă inițiative și să ia poziții publice clare”, a punctat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.