Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban TUNĂ și FULGERĂ după vizita de la Stadionul Steaua: 'De patru ani nu s-a făcut nimic'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, la vizita de luni de la Stadionul Steaua, că România, încă din anul 2014, și-a luat niște angajamente să îndeplinească niște condiții pentru a putea organiza Campionatul European, cele patru meciuri, însă de patru ani nu s-a făcut aproape nimic, conform Mediafax.

Citește și: Noul avocat al mamei Luizei Melencu aruncă în aer cazul Caracal: de la dosar LIPSESC probe privind moartea Luizei

„După cum bine știți, în 2014, readuc aminte, în 2014 noi ne-am angajat să îndeplinim un set de condiții pentru a putea organiza Campionatul European, cele patru meciuri. Practic se poate spune că timp de patru ani de zile nu s-a făcut aproape nimic, deși toată lumea știa că noi avem niște angajamente luate, pe care trebuie să le îndeplinim”, a afirmat Ludovic Orban, luni, la vizita de la Stadionul Steaua din Capitală.

Acesta a vorbit și despre Aeroportul Băneasa, unde există un blocaj din cauza unor acțiuni în instanță. Șeful Executivului a adăugat că a discutat, luni dimineață, cu ministrul Transporturilor Lucian Bode și i-a cerut să intervină pentru a găsi o soluție în acest sens.

„În afara stadioanelor mai avem angajamente care sunt legate de finalizarea Aeroportului Băneasa, calea ferată, care în momentul de față se confruntă cu un posibil blocaj datorat unei acțiuni în instanță care a fost făcută de două persoane fizice, sperăm să deblocăm. Chiar în cursul acestei dimineți am vorbit cu ministrul Transporturilor și i-am solicitat să se implice în soluționarea atât a proiectului aeroportului, cât și în găsirea unei soluții care să ne permită finalizarea lucrărilor la calea ferată. Acum, constructorul nu se poate plânge că are front de lucru, cu excepția acelei suprafețe care este disputată, și asupra căreia instanța va trebui să se pronunțe. Oricum nu pot să-mi imaginez o decizie care să nu permită efectuarea lucrărilor”, a completat Orban.

Întrebat dacă vom avea doar două din cele patru stadioane pentru care ne-am angajat ce se va întâmplă și care este răspunsul UEFA, premierul a răspuns: „În ceea ce ne privește pe noi, noi trebuie să ne asigurăm că toate lucrările care au demarată se vor derula în conformitate cu programul de lucru și cel puțin acele lucrări care pot fi finalizate, să fie finalizate”.

Ludovic Orban efectuează, luni, vizite la Stadionul Steaua, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf și Stadionul Giulești Valentin Stănescu pentru a verificare stadiului lucrărilor demarate la obiective de investiții în perspectiva găzduirii meciurilor din cadrul EURO 2020.

Premierul este însoțit de ministrul Dezvoltării Ion Ștefan și de ministrul Tineretului și Sportului Ionuț Stroe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.