Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'UE trebuie să dea un semnal politic clar că Republica Moldova şi Ucraina sunt parte din familia europeană'

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban anunta Forta Dreptei

România trebuie să se implice cu toată forţa pentru a convinge Comisia Europeană şi Consiliul European să aprobe cât mai repede cererea Republicii Moldova de aderare la UE, de preferinţă odată cu cererea Ucrainei, afirmă deputatul Ludovic Orban, fost lider al liberalilor.

"Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. România trebuie să se implice cu toată forţa pentru a convinge Comisia Europeană şi Consiliul European să aprobe cât mai repede această cerere, de preferinţă odată cu cererea Ucrainei. UE trebuie să dea acest semnal politic clar că cele două state sunt parte din marea familie europeană", a scris Orban, joi, pe Facebook.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat joi cererea de aderare la Uniunea Europeană, documentul urmând să fie expediat în scurt timp liderilor instituţiilor europene.

Maia Sandu a precizat că cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană îi este adresată lui Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, şi că ea va fi depusă la Bruxelles în zilele următoare.

Tot joi, şi Georgia a depus cererea de aderare la UE, după o decizie similară luată în urmă cu câteva zile de Ucraina, în contextul invaziei ruse de pe teritoriul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.