Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lufthansa și Condor vor să cumpere o parte din avioanele Air Berlin

Lufthansa avion

Compania aeriană germană Condor, parte a grupului britanic din domeniul turismului Thomas Cook, și gigantul Lufthansa sunt interesate să preia o parte din avioanele companiei aeriene germane Air Berlin, aflate în insolvență, au declarat joi pentru Reuters mai multe surse din apropierea negocierilor.

Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, s-a declarat săptămâna trecută în insolvență, după ce principalul său acționar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar. În prezent, mai multe companii concurează pentru preluarea unor părți din activele și angajații Air Berlin, dobândind și acces la sloturile de decolare și aterizare pe care Air Berlin le deține pe aeroporturi precum Duesseldorf, Berlin, Munchen și Hamburg.

Condor "este pe punctul de a elabora o ofertă concretă", a declarat una dintre surse, adăugând că subsidiara Thomas Cook este interesată în special în cursele Air Berlin de distanțe scurte, dar și de unele curse de distanțe lungi. În cazul Lufthansa, primul ofertant cu care Air Berlin a avut miercuri discuții cu privire la vânzarea unor active, sursele au precizat că cea mai mare companie aeriană a depus o ofertă de preluare a Niki, divizia din Austria a Air Berlin, precum și a altor avioane în schimbul unei sume de cel puțin 100 de milioane de euro. În total, Lufthansa vrea să preia 90 de avioane Air Berlin, pachet în care sunt incluse și cele 38 de avioane pe care le-a închiriat deja, conform Agerpres.

Sursa a adăugat că cel mai probabil acordul va viza vânzarea a 80 de avioane Air Berlin către Lufthansa, 24 către Condor și 40 către easyJet. În prezent, cele aproximativ 140 de avioane ale Air Berlin continue să zboare grație unui credit punte de 150 de milioane de euro oferit de Guvernul de la Berlin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.