Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lui Macron i-a trecut glonțul pe la ureche. Parlamentul a respins două moțiuni de cenzură

EURONEWS
Benella Macron

Adunarea Naţională - camera inferioară a parlamentului Franţei - a respins marţi două moţiuni de cenzură împotriva guvernului, informează AFP, preluată de Agerpres

Una din moţiuni fusese depusă de dreapta, cealaltă de stânga, dar majoritatea partidului "La République En Marche!" al preşedintelui Emmanuel Macron a asigurat, aşa cum era de aşteptat, eşecul ambelor demersuri. Formaţiunea de dreapta Republicanii are 103 parlamentari, iar stânga radicală şi comuniştii de 63, iar majoritatea necesară era de 289 de voturi. Ţinta reală a moţiunilor era chiar şeful statului, care a fost afectat de scandalul Benalla, arată AFP.

Alexandre Benalla, fost şef al dispozitivului de protecţie al lui Macron şi adjunct al şefului cancelariei prezidenţiale, a fost concediat de preşedinţia Franţei după ce a fost acuzat că a lovit un protestatar în timpul manifestaţiilor de 1 Mai, la care ar fi trebuit să asiste doar ca observator.

În dezbaterile parlamentare de marţi, premierul Edouard Philippe a condamnat exploatarea politică a scandalului şi "voinţa de a-l atinge pe şeful statului prin această afacere şi prin depunerea primelor două moţiuni de după alegerea lui Emmanuel Macron în mai 2017".

În Franţa nu mai fuseseră depuse două moţiuni de cenzură simultan din 1980, iar singurul guvern care a fost înlăturat de la putere printr-o moţiune a fost cel condus de Georges Pompidou, în 1962.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.