Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lui Ponta îi lipsește ceea ce Băsescu are: Cojones, cum zicea Fidel Castro

revista presei

Evenimentul Zilei:

În realitate, demisia lui Titus Corlăţean a fost ceea ce se numeşte în politică aruncarea lestului. Victor Ponta i-a cerut să demisioneze în clipa cînd şi-a dat seama că ministrul de Externe începe să fie un risc pentru victoria sa în cel de-al doilea tur. E o reacţie tipică  la nivel înalt, studiată în clasa întîi a politicii... Voit sau nu, Titus Corlăţean trebuia să demisioneze chiar în seara primului tur.  Dacă refuza, Victor Ponta trebuia să-i ceară demisia, evident, după ce avea să-şi ceară scuze pentru cozile umilinţei... Scandalul făcut de presă, de Opoziție, era prea mare pentru ca Victor Ponta să nu se vadă obligat să dea înapoi. Și a tot dat înapoi pînă cînd Titus Corlățean și a anunțat demisia... Victor Ponta i-a cerut demisia abia luni, la o săptămînă de la scandal. Asta pentru că vedea cum pierde în sondaje din cauza lui Titus Corlăţean. N-o făcea dacă n-ar fi fost turul doi. S-ar fi dus la televiziunile sale de casă şi l-ar fi acuzat pe  Traian Băsescu. Ar fi fost normal ca Victor Ponta să-i ceară demisia, și nu Titus Corlățean să și-o anunțe, ca și cum ne-ar fi făcut o concesie... Și nu pentru că-l critica Opoziția, presa și societatea civilă, ci pentru că un șef de Guvern trebuie să taie în carne vie cu cei care nu-și îndeplinesc obligațiile de serviciu. Nu e prima oară cînd Victor Ponta n-are curaj să taie în carne vie. Cum s-ar explica asta? Unii vor spune că e vorba de aroganța tipic PSD-istă. Alții că vrea să fie de treabă cu colegii de partid. Eu însă, care l-am urmărit și am scris despre el  zeci de articole din 2012 încoace, de cînd colaborez la Evenimentul zilei, pot explica  faptul că nu i-a cerut vinovatului Titus Crolățean demisia chiar de duminică seara și l-a lăsat pînă la urmă să și-o dea acesta, în încercarea de a ieși cu fața curată din tot Scandalul. Lui Victor Ponta îi lipsește ceea ce Traian Băsescu are: Cojones, cum zicea Fidel Castro.

Digi24:

Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a spus că va merge personal în mai multe țări europene, pentru a se asigura că nu vor fi probleme cu votul românilor din străinătate. El mai propune, pentru viitoarele alegeri, ca românii din diaspora să anunțe cu șase luni înainte la ambasada țării în care trăiesc că vor să voteze acolo. În opinia sa, ar fi un proiect care ar elimina toate nemulțumirile și manifestațiile, datorită „unei prevederi-cheie: orice român care dorește, care e rezident în străinătate și dorește să voteze să anunțe cu șase luni înainte la ambasadă că dorește să voteze în țara respectivă, pentru a avea, atunci când se decupează secțiile de votare, cifre clare pe care să se aleagă colegiile și să se facă comisiile de votare”.

RFI:

Măsurile de fluidizare a votului anunţate de Ministerul de Externe vor fi insuficiente”, anunţă  preşedintele Asociaţiei românilor din Italia (ROMA). Eugen Terteleac se aşteaptă ca situaţia în turul al doilea la secţiile din diaspora să fie asemănătoare cu cea din primul tur când zeci de mii de români nu au apucat să voteze până la închiderea urnelor. „Din informaţiile pe care le avem, vă asigur că va fi în continuare o afluenţă foarte mare la secţiile de votare. Măsurile pe care le-a anunţat Ministerul de Externe sunt aproape inexistente. În Italia, în multe secţii de vot, numărul de ştampile şi cabine de vot a fost la maxim (n.r. numărul maxim admis de lege este 7)” spune Eugen Terteleac, care subliniază că, în conformitate cu legea, nu pot fi majorate la mai mult de şapte nici cabinele de vot şi nici ştampilele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.