Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lukașenko, aliatul lui Putin, îndeamnă Ucraina să se aşeze la masa negocierilor cu Rusia fără precondiţii

smartradio.ro
vladimir putin lukasenko

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a declarat duminică că Kievul face o "greșeală" prin înaintarea unor condiții prealabile pentru negocierile cu Rusia, argumentând că astfel de condiții prealabile nu permit începerea negocierilor.

"Greșeala ucrainenilor, a lui Volodimir Zelenski, este că încalcă principiile clasice ale procesului de negociere, mai ales atunci când discută cu gigantul Rusia. Ei bine, nu poți pune condiții în avans", a declarat Lukașenko în timpul unui interviu acordat televiziunii de stat ruse. "Să stai la masa negocierilor și prezinţi acolo toate condițiile. Iar al doilea principiu este unul clasic: compromisurile", a mai spus Aleksandr Lukașenko.

Belarusul a fost folosit ca o trambulină pentru multe dintre operațiunile aeriene ale Rusiei în Ucraina, potrivit informațiilor colectate de avioanele de supraveghere ale NATO. Preşedintele Volodimir Zelenski a semnat un decret la începutul lunii octombrie, prin care a exclus orice negocieri cu preşedintele Vladimir Putin. "Suntem pregătiți pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte al Rusiei", a declarat Volodimir Zelenski luna trecută.

În ultimele săptămâni, înalți oficiali americani au îndemnat Ucraina să semnaleze că este încă deschisă la discuții diplomatice cu Rusia, dar SUA nu vor împinge Ucraina fără voia ei la masa negocierilor, potrivit unor surse familiare cu discuțiile, mai ales că este clar că Rusia nu a demonstrat că ar negocia cu bună credință, anunță CNN, potrivit Rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.