Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RIPOSTA lui Lukasenko la sancțiunile UE - A deschis robinetul cu migranți spre Vest. Supără Occidentul și face și profit

Agerpres
Aleksandr Lukaşenko

Aleksandr Lukashenko a găsit o nouă metodă să irite Uniunea Europeană şi să scoată şi profit în acelaşi timp. O agenţie de călătorii controlată de dictatorul din Belarus aduce între două şi trei sute de imigranţi pe săptămână din Siria şi Irak, relatează mediafax.

Din Minsk, oamenii sunt transportaţi la graniţa cu Lituania şi apoi ajutaţi să intre în UE. Pentru asta plătesc între trei şi şase mii de dolari. Lucrurile merg atât de bine încât numărul zborurilor s-a dublat, iar avionul Boeing 737 a fost schimbat cu unul mai mare, 777.

În Lituania, grănicerii lucrează la foc automat, iar guvernul e gata să declare stare de urgenţă dacă lucrurile continuă.

Rustamas Liunajevas, şeful Serviciului de grăniceri al Lituaniei: Am discutat cu şeful Agenţiei Europene pentru Poliţia de Frontieră şi cu cel al Gărzii de Coastă despre posibilitatea de a trimite poliţişti de frontier din UE în Lituania. În principiu, acest lucru a fost convenit şi vom avea poliţişti de frontieră UE la frontiera Lituania-Belarus din iulie.

”Am oprit migranţii şi drogurile – acum va trebui să-i prindă singuri”, a declarat Aleksandr Lukashenko după sancţiunile impuse de UE ca urmare a deturnării unui avion civil de regimul de la Minsk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.