Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lukașenko nu uită și nu iartă: Fiul unui rival politic, condamnat la opt ani de închisoare

Aleksandr Lukasenko

Un tribunal din Belarus l-a condamnat la opt ani de închisoare pe fiul unui fost concurent la alegerile prezidențiale al președintelui Alexander Lukașenko, notează Mediafax.

Eduard Babariko a fost găsit vinovat de evaziune fiscală și de „complicitate la incitare la discordie socială și ostilitate" într-un proces care a început în luna mai, la aproape trei ani după ce a fost arestat. Babariko a pledat nevinovat, potrivit Reuters.

Babariko a fost reținut în iunie 2020, alături de tatăl său Viktor, un bancher și filantrop cunoscut. La acea vreme, tatăl era considerat principalul rival electoral al lui Alexander Lukașenko, care conduce Belarusul din 1994. Tânărul a condus campania electorală a tatălui său.

Lukașenko a obținut o victorie zdrobitoare în alegerile prezidențiale două luni mai târziu, declanșând cele mai mari proteste din istoria modernă a Belarusului. El a respins acuzațiile de fraudă electorală.

Viktor Babariko a fost condamnat în 2021 la 14 ani de închisoare pentru acuzații de corupție pe care le-a negat. Condamnarea a fost criticată de statele din Occident și de opoziția belarusă, ale cărei figuri importante sunt în exil sau în închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.